torsdag, februari 18, 2016

Minnen

Syskonträff i Alvik. Ja inte, Àlvik, utan Alvík. Mina två systrar, två svågrar, Benke och jag. Sedan anslöt en svågersysterson och Dolly (goooo jämthund). Drink och middag. Och massor av prat förstås.

En av mina systrar bor i Stockholm, men har ett litet hus att tillgå i Alvik. En ombyggd bagarstuga, som de besöker ett par gånger varje år. Min andra syster bor här i Luleå. Det blir inte ofta vi träffas alla tre, men ikväll hände det, som sagt. Det blir tal om resor, och en av mina svågrar berättar att han alltid imponerats över att vi tre Bodinare fått vara med och flacka runt i Sverige sedan barndomen, trots att det ibland varit magert i kassan. Vi levde ju fem personer på en journalistlön.

Jag berättar att vi en gång ville åka till Visby. Men kassan var tydligen rätt skral, så alldeles säkert var det inte att vi skulle kunna komma iväg.

Men så stod turen (och lite skicklighet) oss bi. Mamma vann 99 kronor. Det var första pris i Året Runts korsord.
 - Vi åker, sa pappa.
Och så blev det.

Sedan blev det förstås tal om flera av våra sommarresor. Bornholm, Varberg, Hökensås ... Ja, många minnen passerar under kvällen. Tiden flög iväg.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Läser om Bornholm och ler åt bilden! Din pappa personifierar verkligen min bild (obs. min ...) av hur en journalist såg ut då! En alldeles underbar bild och härlig text!

Bert Bodin sa...

Jo. Journalister såg ut så på den tiden.