tisdag, februari 02, 2016

Femårsrepris

Det där att stava rätt har jag aldrig haft särskilt stora problem med. Men i och med datorns allt dominerande betydelse kan jag ibland bli lite undrande. 
Är jag så bra egentligen? 

Jodå. Titta här!
 
*****

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ha,ha,jo det gäller ju att slicka i sig allt positivt som kommer i ens väg.Är heller ingen felstavare egentligen,men en gång på ett rättstavningstest i skolan, skrev jag seregeant,fullt övertygad om att detta var rätt. Jag har aldrig stavat fel på det ordet igen.

Bert Bodin sa...

Fast det var ju ett rätt svårt ord. Sedan är det väl så att en själv är rätt övertygad om att har rätt. Tills plötsligt ..... ;-)

Tredje året i Hjo sa...

Det är inte så att jag har absolut gehör i stavningen, men jag slår också de flesta rättstavningsprogram. Fast visst är nätet bra även på detta. Har förstås ordböcker men använder dem sällan. Bra böckers lexikon åkte till tippen vid senaste flytten. Rätt ålderstigen som den var. Sedan är jag rätt gammalmodig och gillar både böcker och CD-skivor.

Bert Bodin sa...

Så är det förstås, även om jag har SAOL:s app i mobilen. Den är suverän och innehåller mer information än boken.

Anonym sa...

Jag är också rätt bra på att stava. Däremot har jag ingen riktig fingersättning på tangentbordet, så det blir ofta ett och annat felslag av den orsaken. ellem

Bert Bodin sa...

Aha. Jag har alltid haft den rätta fingersättningen. Har till och med undervisat i maskinskrivning. Och även i stenografi. Svensk, engelsk och tysk. Jisses vilka kvalifikationer man har. Frågan är, till vad nytta. Jo - fingersättningen är en god sak.