lördag, februari 27, 2016

Och dagen fortsatte

En tur in till Råneå. Gamla tjockteven fick komma till den sista vilan. Förhoppningsvis återvinns den enligt konstens alla regler till några nya eletronikprylar och plastgrejer. Kanske dyker några molekyler upp i min nästa mobil. Vem vet.

Långa rundan blev nästa "projekt" hemmavid. Ett måste, för att kvalificera sig till elvakaffe till lunchekot. Genom tysta skogar med strålande sol. Kallt om kinderna och skönt.

Men vi kunde inte nöja oss med det. Så på eftermiddagen plockade  i fram våra skidor. För första gången denna konstiga vinter. Vallade med swix blå och gled ner på havsisen. Den har ju haft konstigheter för sig hela säsongen, men nu verkar den stabil och fin att åka på.

Vi drar iväg ut mot havet och öarna i fjärran. Spåra får vi göra själva. Det ger extra motion. Solen är tapper, men ett annalkande dis förebådar moln. Det ska ju också snöa framåt kvällen, om SMHI får bestämma.

En härlig tur blir det i vilket fall. Och glada vänder vi hemåt efter att ha rundat den närmsta ön; en liten alklädd kobbe. Skönt också att nu ha ett spår att åka i, nämligen vårt eget.

Härligt rosiga och svettiga blir det dusch och mellanmål när vi kommit hem igen.

Hoppas på en tur imorgon också. Kanske med matsäck till vår favoritklippa.

Vem vet.
*****

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Det är så skidåkning ska vara! I alla fall för mig. Inte flåshurtigtt snabbt runt ett spår. Jo visst det är ok att göra så men jag gillar mer åka på tur.

Härligt skida ut på isen sådär. Nya och andra vyer än på sommaren.

Fortsatt go tur på er.

Bert Bodin sa...

Tack Turtlan. Det känns lyxigt att kunna åka ut på havsisarna. Men egentligen blir det inga nya vyer. Vi följer rätt ofta ungefär de rutter vi paddlar på somrarna. Men det är sant ... det ser lite annorlunda ut då.