söndag, december 23, 2018

Dagen före ...

.. dopparedan är allt under kontroll. Här har promenerats i minus 20 grader till storasyrran för att önska god jul och få en brakfika. Det får man alltid hos henne, för hon har en man som gärna bakar. En stor bildkalender för 2019 fick de också. Det är tradition och det är produktion Bodin. Så fick vi förstås precis som alla år en present i retur.

Hemma igen på eftermiddagen sattes skinkan i ugnen. Jo, här köps inga färdigkokta diton. Men ibland undrar jag om vi måste falla till föga. För de där julskinkorna som är "ofärdiga" lyser nästan med sin frånvaro i kyldiskarna nuförtiden. Det finns däremot berg av kokt julskinka. Det finns dessutom kokt och griljerad. I år hittade jag till min fasa även "kokt, griljerad och skivad" julskinka. Vart är Sverige på väg?

Nej, här blev det traditionsenligt igen. Skinkan i ugnen. Termometern instucken, och väntan till 70 grader. Sedan provsmak. Mmmmmmmmm m m mm mmmm!

Uppesittarkväll blev det inte så mycket av. Nu är det ju inte rimsmedja i radion längre. Som sagt; vart är Sverige på väg?

Månen gör sitt bästa och är redan full. Glögg?
 *****

4 kommentarer:

Anta Snaque sa...

GOD JUL!

Bert Bodin sa...

God Jul.

Anders sa...

Vad är det för fel på kokt, griljerad skivad skinka då? Jättepraktiskt för mig som ensamstående!

God jul!

Bert Bodin sa...

Fel å fel! För oss är det fel, som vill lägga en personlig prägel på skinkan.

Sedan är det väl så att jag har en viss aversion mot att köpa färdiglagat av vilket slag det vara månde, förutom på restaurang alltså. ;-)

God jul till dig också.