söndag, december 02, 2018

Jag blir så vilsen

Hur ska man nu veta. Får man inte vara hysterisk längre?

Stenålders-, flygvärdinne-, sjuksköterske-, nutella-, vatten-å-bröddieten.

Hur är det med dem?

Får man äta vad man vill nuförtiden? Så hållningslöst. Inga regler.
Det går utför med gamla Sverige.

*****

10 kommentarer:

Annika B sa...

Ja, man får äta vad man vill! Det kallas lustprincipen, och den tror jag stenhårt på. Hur skulle vi annars ha överlevt miljoner år utan några dieter? ;)

När man känner enorm längtan efter ost ska man köpa en ost, och när längtan efter glass, choklad, biff eller fruktsallad hoppar upp i en, är det bara att göra som verkmästarn i magen säger!

Rexxie sa...

Jag körde med LLAA-dieten för ett tiotals år sedan och gick ner nästan 30 kilo. Sen dess har jag förfallit men ska väl ta tag i det igen.

För den som undrar så står LLAA för Lagom Lite Av Allt (med betoning på Lite, det är på den punkten som dieten har spruckit på sistone).

Elisabet. sa...

Min pappa sa alltid - och han hade nog rätt -: det enda det handlar om, det är att äta mindre och röra sig mer.

Bert Bodin sa...

Vi svenskar lär vara de som är mest begivna att följa en given diet. Det har blivit mer hysteriskt de senare åren. Men jag har nog alltid följt din princip.

Bert Bodin sa...

Exakt! När jag äter lunch ute på lokal, ser jag hur folk laddar om det är buffé. ENORMA portioner! Men så är också varannan svensk överviktig.

Bert Bodin sa...

Klok pappa. Logiskt resonerande, och förståelse att inse orsak och verkan. Du är väl släkt med honom, va?

Anta Snaque sa...

Min pappa höll sin matchvikt (70 kg) hela livet, men så levde han också efter sin devis "man ska sluta när det är som godast".

Bert Bodin sa...

Det är en utmärkt princip. Det är nog den som ligger också mig närmast.

Annika B sa...

Om man ska prata bantning på riktigt, så finns det en princip som funkade för mig - pga annat än avsikt att gå ner i vikt skippade jag allt socker och allt bröd, men åt för övrigt allting, potatis, bananer - och gick raskt ner tolv kilo. Och magen mådde prima!

Bert Bodin sa...

Aha - den kända AB-dieten.