Jag blev också bjuden på lax - på en favorit: helt ”naken”, halstrad på glöd i braskaminen. Så gott - även om det inte kan konkurrera med harr, som vi alltid halstrat på vår holme i Torne älv.
Cashewnötter stöts i mortel, eller hackas grovt och blandas med flytande smör-rapsolja och sweet-and-sour-sås till en pasta, som du brer ut på laxbitarna och skjutsar in allt i ugnen på 225 grader. Ca 10 minuter. Om man vill kan man mot slutet höja tempen för att få täcket lite knäckigare. Tänk på att om du använder salta nötter så ska du dra ner på saltet på laxen. Och tvärtom om du använder osalatade nötter. Förstås.
Tack! Det ska jag prova. Lax är ju nyttigt men behöver ”piffas upp” lite som omväxling. Jag brukar ibland lägga på Västerbottensost ochiffrerat 8 ugnen. ellem
Mkt enkelt! Salta försiktigt på laxen, hyvla över Vb-ost, ett lager på ca 2-3 skivor i tjocklek. In i ugnen på 180 grader. När osten smält och blivit lite brun är fisken klar. God sås till är creme fraiche som kokas upp med en fiskbuljongtärning i. Eller annan sås man gillar. Vi brukar äta pressad potatis till. ellem
Jag blev också bjuden på lax - på en favorit: helt ”naken”, halstrad på glöd i braskaminen. Så gott - även om det inte kan konkurrera med harr, som vi alltid halstrat på vår holme i Torne älv.
SvaraRadera@Thalassa
SvaraRaderaHarr - jojo. Fint ska're va'!
;-)
Vad är det mer än cashewnötter i täcket? ellem
SvaraRadera@ellem
SvaraRaderaCashewnötter stöts i mortel, eller hackas grovt och blandas med flytande smör-rapsolja och sweet-and-sour-sås till en pasta, som du brer ut på laxbitarna och skjutsar in allt i ugnen på 225 grader. Ca 10 minuter. Om man vill kan man mot slutet höja tempen för att få täcket lite knäckigare. Tänk på att om du använder salta nötter så ska du dra ner på saltet på laxen. Och tvärtom om du använder osalatade nötter. Förstås.
:-)
Tack! Det ska jag prova. Lax är ju nyttigt men behöver ”piffas upp” lite som omväxling. Jag brukar ibland lägga på Västerbottensost ochiffrerat 8 ugnen. ellem
SvaraRadera@ellem
SvaraRaderaLåter intressant. Bara jag hade förstått vad du menar. 🤔😊
Mkt enkelt! Salta försiktigt på laxen, hyvla över Vb-ost, ett lager på ca 2-3 skivor i tjocklek. In i ugnen på 180 grader. När osten smält och blivit lite brun är fisken klar. God sås till är creme fraiche som kokas upp med en fiskbuljongtärning i. Eller annan sås man gillar. Vi brukar äta pressad potatis till. ellem
SvaraRadera@ellem
RaderaAha. Så "ochiffrerat 8 ugnen" betyder allt det där?
Hm?! Ett mellansvenskt språk.
🤣
Kan det tänkas komma av skiffer .., det läggs ju ofta lager på lager på t.ex. hustak?
SvaraRadera@Elisabet
SvaraRaderaJa - vi får se. ;-)
Ha, ha, ha, ja det kan man kanske säga! Eller datorns försök att få till nåt av några feltryck! 😂😂ellem
SvaraRadera@ellem
SvaraRaderaVilken fantasirik dator du har! :-)
Mums det brukar vi också göra men nu var det länge sedan. Tack för påminnelsen.
SvaraRadera@Kersko
SvaraRaderaVarsågod.