måndag, februari 10, 2020

Kalla mig gärna ...

.. vädernörd. Jag skulle nog ha blivit meteorolog, egentligen. Förmodligen en bättre sådan, än de som för närvarande befolkar det yrket idag.

Ett bra armbandsur håller koll på vädret.
Idag blev det också ett rekord. Aldrig tidigare har jag, mig veterligen, upplevt ett lågtryck som bara är 950 hPa (hektopascal). Normaltryck är 1013. Men så är också vädret mer eller mindre rekordartat. På ett negativt sätt. Det regnar. Det regnar mycket! Ett evigt strilande gör slut på den period med vidunderligt vackert vinterväder som rått den senaste tiodagarsperioden. Men den fick vi alltså inte behålla. Nix pix. Ordningen måste återställas till sydsvensk standard.

Att det är rekord i lågtryck får vi också höra från Nordnorge. 943 hPa innebär att flygplan inte kan lyfta utan har blivit stående på marken. 

För inte alltför många år sedan hade vi varje vinter snygga isskulpturer här i stan. Det var gigantiska skapelser som ofta stod från december till mars, utan problem. Vår förnämste "konstnär" på området gick i pension för några år sedan, och det var väl tur, för han hade inte trivts med sitt jobb nuförtiden. Det hade inte blivit något av hans skapelser.

Inte heller har kommunen satsat på någon trevlig skapelse på Södra hamnplan. Där har både vuxna och barn under många vintrar kunnat roa sig i islabyrinter, eller sagoborgar och andra fanstasiskapelser. Men se, det funkar inte nu två år senare.

För att inte tala om den stora igloo som blev konsertsal på vintrarna. Ett minne blott. 

Någonting är fel.

Om du nu inte redan kände till det.

*****

Inga kommentarer: