torsdag, februari 13, 2020

Tar tag i't ...

.. igen. Det har varit ett tag sedan sist. Jag tror det var José Saramago förra gången. 

Det handlar alltså om Nobelpristagare. Den litterära höjden vågar jag mig sällan upp på. Tror att jag i mina dagar varit uppe på högre fysiska höjder än de flesta av dem, så det får kompensera.

Men nu tar jag itu med Olga. Vi får se hur det går. Hon lovordas ju hos många kritiker. Men kritiker låtsas ju ibland vara på just den där litterära höjden. Samma som författarna. Och därför fattar jag inget av det de skriver.

Har du läst Olga Tokarczuk?

Berätta!

*****


8 kommentarer:

Anonym sa...

Gjort två försök men gav upp/ Babsan på jobb och inte orkat logga in

Bert Bodin sa...

@Babsan

Ojdå! Då får vi se hur det går.

Elisabet. sa...

Fick en av hennes böcker av pv - i födelsedagspresent eller julklapp -. Jag måste dock först gå på styrketräning innan jag klarar av att hålla i boken. Nu har jag erbjudit pv att ta den före mig .., Jakobsböckerna var väl titeln?

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Då vinner jag!

Annika B sa...

Har inte läst henne - bara lyssnat på uppläsning i P1 - men hon säljer ju som attan hemma i Polen, så så svår kan hon väl inte vara? Tegelstenen Jacobsböckerna sålde i 200 000 ex där!

Majalena sa...

Håller på med "Styr din plog över de dödas ben", intressant och hon har humor, läser vissa bitar högt för maken som undrar vad jag fnittrar åt...Olga kan verklige skriva. Tänkte ta "Löparna" sen nån gång.

Bert Bodin sa...

@Annika B

Nej. Den här som jag läser börjar bra.

Bert Bodin sa...

@Majalena

Den har jag hört vissa avsnitt av i P1, och gillat.