fredag, augusti 27, 2021

Rysk spioncentral


Säga vad man vill
- men universitetssjukhuset i Umeå är inte vackert från något håll. En grå betongkoloss maximalt utnyttjande all den där cementen som kommer från Gotland och håller på att ta slut.

Tack och lov är innemiljön vackrare. Ja - då pratar jag inte inredning. Nej, den går helt i öststatsstil med gråbrun klädsel på de strama väntrumssofforna uppställda mot smutsgula väggar. 

Det finaste är personalen! Duktiga, glada och vänliga  så att man blir frisk bara av att få träffa dem. De verkade ha kul på jobbet. När jag låg på operationsbordet hörde jag hur det skämtades i rummet, och de inkluderade även mig. Trots detta, en enastående yrkesskicklighet och en fantastisk organisation. Heder åt dem.

*****

9 kommentarer:

Allmycke sa...

Blev opererad där 2007 och sedan inlagd i cirka 2 veckor. Utsikten från sjuksängen var en sprucken brandvägg (som jag tog som ett abstrakt konstverk i mitt omtöcknade tillstånd de första dagarna) - men som du säger var personalen den allra bästa. Jag hade till och med en sköterska som hette Benita precis som jag. Inte ofta det händer!

Bert Bodin sa...

@ Allmycke

Där ser man. Sprickor i väggen redan för 14 år sedan. Hm?

Elisabet. sa...

Vänlig (och professionell) personal, betyder hur mycket som helst! Så roligt att allt tycks ha gått bra!

Bert sa...

@ Elisabet

Jovisst. Men snygg arkitektur skadar inte. Inte heller färgsättning på inredningen. Man kanske blir uppmuntrad.

Anonym sa...

1987 låg jag där i fyra mån, mesta tiden på Kir 1. Jättefin personal som gjorde allt de kunde och mer därtill för att man skulle må bra. Min man har också bra erfarenheter därifrån. ellem

Bert Bodin sa...

@ ellem

Då har vi samma erfarenhet.

Monet sa...

Det där ser inte ett dugg bättre ut än stora stockholmsjukhuset Danderyd. Det ser beklämmande ut när man åker förbi på E18 men jag har bara goda minnen därifrån också. Mina två yngsta baen är födda där och det finns ett särskilt lyckoskimmer över byggnaderna just för den skull!

Monet sa...

Barn förstås!

Bert Bodin sa...

@ Monet

Ja, barnafödande ger ju lite glans åt huset, förstås. Positiva minnen.