fredag, november 19, 2021

Bara så du vet ...

.. så inträffar ikväll en penumbral månförmörkelse! Det lär inträffa ungefär tio minuter efter att den australiska serien Vendettan är färdigtittad i SVT1. Passa på! 

Allt om månförmörkelser kan du läsa här.

Men om du inte håller dig vaken till dess, kan du ju bara njuta av den måne som steg över den nyisade fjärden under eftermiddagen. Stor och mäktig.

Jo - det blir en helg i stugan i skogen vid havet. Hit kom vi vid lunchtid. Det är två veckor sedan sist. Det blir en del pyssel förstås. Det är ju första advent nästa söndag, då vi inte ska vara här. Då har vi annat för oss i stan. Så här åker stjärnan upp redan idag.

Fåglarna har varit flitiga och tömt sina fröresurser noggrant. Inte en smula kvar.
När jag står där och jobbar med att fylla på, blir jag nästan attackerad av två talltitor, som fladdrar till kring mina öron och stämmer upp med sina pri pri pri pri. Vet inte om det betyder tack tack tack, eller om det var en utskällning; - jaha, det passar att komma nu.

Snart har deras kompisar hittat hit också.

Helgen kan börja.

*****
Uppdatering: Det blev fiasko. Den tidsangivelse vi fått var felaktig. Och vi har inte kunnat få någon bekräftelse om när detta fenomen skulle inträffa, eller förmodligen redan har inträffat. Nästa chans uppstår i maj 2022.

Inga kommentarer: