fredag, maj 12, 2023

Vad gillar du

Smaken är som baken sägs det. Musik är en viktig 'kulturyttring'. Idag i programmet Ring P1 efterlyste en inringare mer gammal musik i radion. 70-80-åringar vill ha Evert Taube och dragspel, hävdade han.

Jag tillhör den ålderskategorin. Men jag har följt med i utvecklingen. Från Elvis och Tommy, via Beatles och Rolling stones med flera med flera.

Nu har jag kommit hit.

*****

10 kommentarer:

Gunnel sa...

När jag var ung gillade jag inte Evert Taube, men jag gör det idag. Han var en lysande poet, men sjöng rätt illa. Har också gått via Elvis till Abba, Beatles och Springsteen, men Rolling Stones och hårdrocken har jag aldrig gillat. Nu vill jag ha melodiös stillsam musik som visor, trallvänlig schlager och klassiskt lättsmält.

Elisabet. sa...

Ja, det är ungefär likadant här. Elvis var ingen stor idol för mig, förutom några enstaka väldigt romantiska låtar ("Are you lonesome tonight ..?"), sen blev det Beatles, Beach Boys, José Feliciano, Stones också ., mycket gitarrmusik .., typ "Still got the blues" med Gary Moore .., Kal P Dahl (Blå skor, perfekt att köra bil till, men det är lätt att man då kör för fort ...) och nu tycker jag om ungefär samma sorts musik som Emil och Emma (26 och 24 år). Den du tipsade om var bra!

Elisabet. sa...

Ps. Älskar Evert Taubes sjömansvisor som är som att lyssna till en roman! Eldarevalsen, t.ex. Ds.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Då gillade du låten jag länkade. Melodiös och stillsam. 😉

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Den där nya låten är så skön.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Visst ska vi vara aktsamma om vår visskatt. Men man måste ju inte gilla bara den i hela livet.

thord wiman sa...

Ja - inte pjåkig alls. Häftigt cool låt med mycket puls och en hel del hypnotiskt sugande rytmiskt gung. Här finns förutsättningar för skapandet av en riktigt envist kvarstannande "öronmask". Du har musikaliskt evolverat alldeles uppenbart. Kul med de två Punkarna på slutet och sångarens överraskande sorti.

Det är nog lite mer tillbakalyssnande hos mig, gamla invanda kort som, just nu:
(på Youtube) Sissel Kyrkjeb0 & Jose Carreras Quando Sento che Mi Ami.
Det svider gott (4:24). RYS!
(Kolla in ansiktsuttrycken på bakomstående kör).

Bert Bodin sa...

@Thord Wiman

Tack för det tipset.

Egentligen är jag ganska mycket allätare när det gäller musik. Lördagar kl. 15 bjuds på s.k. världsmusik i P2. I tre timmar!

Rekommenderas.

Kristina sa...

Har aldrig velat lyssna på dragspel (likt Sten Broman på den tiden). Slipper jag det på hemmet, är jag glad!



Bert Bodin sa...

@Kristina

Haha. Ja, vi får hoppas att du får bestämma.