torsdag, november 02, 2023

Nu och då

Nog känns det lite konstigt att The Beatles uppstår såhär 60 år efter deras debut. Eller 63 år egentligen. Men det var 1963 som det blev på allvar och gruppnamnet var etablerat. Från början hette de Quarrymen och bestod bara av John, Paul och George.

Jag hängde på från början. Köpte, eller fick varenda alster som de producerade. Inför varje nytt skivsläpp gick man ivrigt och väntade. Kommer mycket väl ihåg deras första besök här i Sverige, där de framträdde i det enda pop-programmet som fanns då på TV: Drop in. Det sändes väl högst en gång i månaden, tror jag och jag kommer väl ihåg signaturmelodin med sin karaktäristiska handklappning. Kersti Adams Ray ledde programmet.
 
Sedan fick man nöja sig med programmet Pop63,(-64, -65, -66 osv.) med legendaren Klas Burling, som sändes en gång i veckan, tror jag. 
 
Och skivsamlingen blev större och större. Samtliga studioalbum finns i min samling än idag. Det var från början vinyl-LP, men blev så småningom även CD-skivor (oftast samlingsalbum). Listan från Wikipedia.
 


Now and then heter den låt som släppts idag. En ballad skulle jag kalla den. Inte så rockig eller popig, men å andra sidan har jag inte lyssnat på hela låten ännu. Men den får rätt fina lovord i media. Lyssna här.

Sköna minnen kommer i min hjärna.

*****

10 kommentarer:

Tony sa...

Kul att du har alla album kvar. Jag var aldrig någon Beatlesfan men visst gillade jag vissa låtar. Minns dock att jag lyssnade på de olika "Pop xx"-programmen med Klas Burling.

Bert Bodin sa...

@Tony

Utbudet av program var ju inte så stort på den tiden. Så man lyssnade på det som bjöds.

Babsan sa...

Min äldre bror född 49 introducerade mig tidigt i musikens värld.Det var en höjdare att få sitta i hans rum och lyssna på de vinylskivor som inhandlades .Supremes gjorde stort intryck på mig minns jag.Men gud nåde om man gick in och satte på en skiva när han inte var hemma.Musik lyssnar jag på Spotify som är en guldgruva

Bert Bodin sa...

@Babsan

Bra brorsa! Född samma år som jag. Då blir det kvalitet- ;-)

Babsan sa...

Har försökt få brodern att skaffa Spotify men icke .Han lyssnar på CD men har kvar alla vinyl.En gedigen samling

Elisabet. sa...

Supremes (apropå vad Babsan skriver) hade jag en LP av minns jag och många av Beatles singelskivor. Jag var mindre förtjust i dem när dom senare LP:skivorna kom. Nu tycker jag bättre om Stones.
Ps. Lyssnade lite på nya Beatleslåten - den lät bra -! Ds.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Alla Beatles album är legendariska. Bara så du vet. 🧐😉

Bert Bodin sa...

@Babsan
Jag har heller inte 'fastnat' för Spotify.

Christel sa...

Älskar Spotify!
Hittar så mycket bra musik där. Rena Memory line :)

Bert Bodin sa...

@Christel

Jag är lite avig när det gäller ex.vis öronsnäckor om jag ska lyssna via mobilen.