tisdag, november 07, 2023

Här händer ...

.. som vanligt ingenting. Eller är jag bortskämd, kanske? Dagarna går sin gilla gång. Det är gymbesök ibland. Till exempel idag. Där träffade jag en gammal arbetskompis, som precis hade skrivits ut från sjukhuset efter att ha fallit ur sängen och på så sätt fått höftprotesen ur led. Aj, aj, aj ...! Men nu var hon på G för fullt igen. 

Lunch ute blev det också. Det är ju tisdag. Viltfärsbiffar med friterad svartrot, Calvados och åppelsky, picklad morot och potatispuré. Ja, det var gott.

Folk
Träffade en copywriter, en teaterproducent, två för mig obekanta pensionärer som hejade (De kände Benke.), samt en resebekant från Irlandsresan som berättade om den fest som gått av stapeln med Irlandstema, arrangerad av vår reseorganisatör Aktiva seniorer. En fest som verkade mycket lyckad och som vi missade. 

Det där med hejandet har blivit vanligt. Eller egentligen vanligare. Men så läste jag att det för närvarande pågår en 'hejkampanj' här i stan. Så det behöver inte vara någon man känner som hälsar i förbifarten. I och för sig brukar jag också heja på obekanta. Inte när man möter dem i folkmassorna på stan, men väl när jag promenerar på något stråk i någon park, eller liknande, och personen kanske söker ögonkontakt. Det skadar inte. Känns alltid bra. 

Så nu, när jag tänker efter, så händer det en del, trots allt.


*****

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Under promenaden med Harry för någon timme sedan - vi gick längs havet - såg jag på långt håll en man komma från andra hållet. Jag kände inte igen honom, men vi passerade ju varandra på bara någon halvmeters avstånd och det var bara vi i minst 1 km åt båda hållen.
"Hej, hej!" sa jag.
Mannen hälsade inte.
Det händer inte ofta att det blir så.

Gunnel sa...

Visste inte att vi hade "hejkampanj" Idag träffade jag en person att heja på när hon liksom jag försökte hitta halkfria stigar. Det var inte helt lätt.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Du råkade alltså träffa på en surpuppa.
Sån't händer :-)

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Men ni kvinnor är ju kända för att kunna göra flera saker på en och samma gång. Att heja och halka borde väl inte vara någon match. För det blev inget 'hej', förstår jag. ;-)

Gunnel sa...

Det blev "hemskt mycket hej" och jag fick titta på hennes loppisfynd.

Tony sa...

Jag hejar gärna när jag möter folk på promenaden, jag tycker det är trevligt.

Bert Bodin sa...

@Tony

Fortsätt med den goda vanan. 😊

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Aha.