fredag, augusti 26, 2011

Längtan

Att efter en stressig fredag få köra ut till stugan i skogen vid havet, är ett rent privilegium. Att efter middagen få sätta sig ute på terrassen med ett glas vin och stirra ut över havet, är ett extra plus.

I början av sommaren bestämmer vi oss för att inte göra annat än att bara låta dagarna komma och gå under semestern. Vår fjällvandring får stryka på foten, om man nu kan säga så.

Men ikväll bestämmer vi oss. Vi har båda lyckats göra oss fria en helg i slutet av september. Torsdag till söndag. Lättfjäll. Lyxfjäll. Jo - Vi bestämmer oss för att åka norrut och bo på fjällstation. Göra dagsturer. Vräka i oss vällagad mat på kvällarna. Kanske umgås med andra trevliga fjällentusiaster. Skåda norrsken, nysnö och brinnande höstfärger.

Så får det bli.
Ännu mera guldkant.
Längtan till fjällen blev för stark.

*****

8 kommentarer:

Elisabet sa...

Att ha tillgång till naturen ..., det är en sån stor gåva, så det är inte sant!

Jag kan vara nästan hur trött som helst - såväl fysiskt som mentalt - men får jag bara komma ner till stranden och helst av allt befinna mig under vattenytan ett tag .., så vänds allt; då kommer krafterna tillbaka.

Eller bara detta att sitta på stentrappan (på bron, helt enkelt, då fattar du vad jag menar ...) med en kopp kaffe och stirr-glo rakt ut .., höra småfåglarna .., titta på himlen, ja, sånt.

Det är vad som behövs för mig.

Och ju äldre jag blir, desto mer inser jag vikten av allt det där.

Maja sa...

Njutning - det är nog det livet går ut på.

Leif sa...

Katten kom in och var störtsur. - Hamnen är proppfull så hans kompis fiskargubben inte kan komma in med sin lilla båt och som vanligt ge honom nyfångad flundra!
- Skynda, skynda jag vill ha min frukost, och det nu!


Det var bara att ta på sig och gå ut i småregnet för att försöka fixa ihop något ätbart till den bortskämde herrn. Jasé turister & katter, hmm. Ibland är det trångt med allt folk som vill vara nära vattnet.

Leif sa...

<span>Katten kom in och var störtsur. - Hamnen är proppfull så hans kompis fiskargubben inte kan komma in med sin lilla båt och som vanligt ge honom nyfångad flundra!  
- Skynda, skynda jag vill ha min frukost, och det nu!  
 
Det var bara att ta på sig och gå ut i småregnet för att försöka fixa ihop något ätbart till den bortskämde herrn. Jasé turister & katter, hmm. Ibland är det trångt med allt folk som vill vara nära vattnet.</span>

Leif sa...

<span><span>Katten kom in och var störtsur. - Hamnen är proppfull så hans kompis fiskargubben inte kan komma in med sin lilla båt och som vanligt ge honom nyfångad flundra!    
- Skynda, skynda jag vill ha min frukost, och det nu!    
   
Det var bara att ta på sig och gå ut i småregnet för att försöka fixa ihop något ätbart till den bortskämde herrn. Jasé turister & katter, hmm. Ibland är det trångt med turister som vill vara nära vattnet.</span></span>

Leif sa...

<span><span>Katten kom in och var störtsur. - Hamnen är proppfull så kompisen fiskargubben inte kan komma in med sin lilla båt och som vanligt ge honom nyfångad flundra!    
- Skynda, skynda jag vill ha min frukost, och det nu!    
   
Det var bara att ta på sig och gå ut i småregnet för att försöka fixa ihop något ätbart till den bortskämde herrn. Jasé turister & katter, hmm. Ibland är det trångt med allt folk som vill vara nära vattnet.</span></span>

Leif sa...

<span><span><span>Katten kom in och var störtsur. - Hamnen är proppfull så kompisen fiskargubben inte kan komma in med sin lilla båt och som vanligt ge honom nyfångad flundra!      
- Skynda, skynda jag vill ha min frukost, och det nu!      
     
Det var bara att ta på sig och gå ut i småregnet för att försöka fixa ihop något ätbart till den bortskämde herrn. Jasé turister & katter, hmm. Ibland är det trångt bland allt folk som vill vara nära vattnet.</span></span></span>

Leif sa...

<span><span><span>Katten kom inspringandes och var störtsur. - Hamnen är proppfull så kompisen fiskargubben inte kan komma in med sin lilla båt och som vanligt ge honom nyfångad flundra!      
- Skynda, skynda jag vill ha min frukost, och det nu!      
     
Det var bara att ta på sig och gå ut i småregnet för att försöka fixa ihop något ätbart till den bortskämde herrn. Jasé turister & katter, hmm. Ibland är det trångt med allt folk som vill vara nära vattnet.</span></span></span>