tisdag, mars 05, 2013

Hur kan de komma undan?

En kompis till mig, Björn Hellström, har exakt samma tankar som jag, när det gäller avreglering och utförsäljning av allmänna egendomar. Egendomar som skattebetalarna stått för.

Här följer hans inlägg från Facebook idag:
Blir helt jäkla galen när moderaternas representanter försöker prata bort det faktum att de sålt ut stora delar av Stockholms stads tillgångar... inte till högstbjudande utan snarare till lägstbjudande.
Det enda de tagit betalt för är i princip gamla inventarier. Att man sålt ut fullt fungerande verksamheter med personal och kundregister tog man ingen hänsyn till. Det vet ju alla att ett välfyllt kundregister är värt mycket pengar vid en försäljning
Så när det kommer till att sälja ut medborgarnas och samhällets tillgångar då gäller helt plötsligt inte de marknadsprinciper man annars är så måna om att framhålla. Utan nu är det i princip en ren stöld som pågår. Trolöshet mot huvudman (folket) är bara förnamnet. men självklart går det inte att fälla de bedrägliga politikerna som sålt ut verksamheterna till sina polare.
Förlorarna är som vanligt folket. Särskilt de som hade gynnats av en bättre kommunal ekonomi. I förlängningen alla!
Förmodligen används samma princip på andra håll i landet. Avregleringar och dylikt har gått alldeles för långt.

Nu ser vi också exempel på hur exempelvis friskolor börjar gå i putten. Och vad händer då?
Jo - Eleverna ställs på "bar backe", ägarna har forslat ut eventuella vinster, och de kommunala skolorna ska hålla beredskap för att ta hand om de drabbade ungdomarna.

Ansvar?
Var då, undrar jag.

*****
Uppdatering: Precis när jag lagt ut inlägget ovan hörde jag på Rapport att fp hade börjat dra åt sig öronen och insett att det kanske inte är så välbetänkt att låta friskolor tjäna pengar hur som helst. Även blinda hönor hittar korn. Uppenbarligen.

Det kornet hade jag kunnat peka ut för fp och resten av borgarna redan innan det lämnat axet.
--------

Även Knapsu har berört området.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Även om man inte vill tro det är det nog bara att inse att vi numera bor i ett land med omfattande korruption, inte minst politisk korruption.

Anonym sa...

Sorgligast av allt är att det var precis så här man visste at det skulle gå.F.d fru Reinfeldts inblandning i Serafenaffären,när 6 läkare fick köpa en vårdcentral för 694500 kr och sålde den vidare för runt 20 miljoner,har man ju i färskt minne,och hon vägrar att uttala sig i frågan.

Bert Bodin sa...

Lasse Strömberg: Sorgligt är ordet.

Bert Bodin sa...

norbergianblue: Och det borde vara olagligt. Åtalbart. Det handlar ju om förskingring, tycker jag. Och trolöshet mot huvudman. Huvudman är i detta fall kollektivet skattebetalarna.