måndag, juli 01, 2019

Gissande

Förra veckan höll jag på att ge upp. Ja, om den svenska allmänheten, alltså. Älskar vi spekulationer? Eller förutsätter våra medier det.

Det finns en ny yrkeskategori. Det hör man ofta i slutet på programmen i exempelvis P1.
 - Och nyhetsproducent var Allan Allansson.
Nyhetsproducent!? Är det de som sätter prägeln på vår tillvaro mer och mer. Det ska inte rapporteras om vad som händer. Vi ska konstruera nyheterna i förväg.

Veckan dominerades nästan helt av spekulationer och gissningar om hur ett av Sveriges minsta partier skulle få framleva sina dagar med ny ledare. Det gissades och spekulerades om hur Nyamko Sabuni skulle klara sin nya uppgift. Vad skulle hon säga i sitt inledande tal på det möte där hon utsågs. Och hur skulle hon nu gå tillväga i fortsättningen. Hundratals frågor - inga riktiga svar. Bara gissningar, teorier, spekulationer.

Och hur ska det nu gå i presidentvalet i USA om ett och ett halvt år. Vem ska Demokraterna nominera som kandidat? Alla 20 kandidater ska nu nagelfaras och gissas om. På valberedningsnivå, alltså. Är det relevant att bevaka ens?

Idag, den första juli blir det förbjudet att röka på uteserveringar, perronger och busshållplatser. Hur ska det gå. Hur ska det gå. Hur ska det gåååå? Det måste vi spekulera kring. Och gissa.

Vänta och se!

Det verkar vara ett bortglömt begrepp.

Orosmoln eller uppsprickande molntäcke???
Gissa!
*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Här skrev jag en lång kommentar, men fick i svar att det var nåt fel med synkroniseringen efter lång paus. Jaha. Det var ju trevligt. Testar bara nu.

Bert Bodin sa...

Va? Vad är det nu för nytt fenomen.

Men det har ju varit en del konstigheter lite här och där på nätet det senaste dygnet. Bilder har inte gått att se m.m.