söndag, juli 14, 2019

Lördag som blev söndag ...

..  innan vi kom till sovro. Först årsmöte i samfälligheten, med tyst minut för bortgången medlem, och beslut om än det ena och det andra. Det finns en del "juridiska" knepigheter, som man måste navigera genom. Särskilt i år, när det ska dras datafiber i området.

Men sedan drar vi på fest. Ja - stadsfest, alltså. Den traditionella, men i år fem dagar uppochnervändning på stan, som hittills bara varit fyra dagar. Fritt inträde. Musik i snart sagt varje hörn. Tivoli. Kultur. Mat från världens alla hörn. Massor med folk.

Den blir vad man gör den till, och alternativen känns väldigt många. Vi är ute i flera omgångar och i flera timmar. Lyssnar på en väldigt bra tjejgrupp i Bluestältet. En fantastiskt bra sångare och gitarrspelare på Friends (förstår inte varför han inte är berömd). Vilken röst!

Och där placerade vi oss vid ett bord där det redan satt en kvinna och en man. Jodå - vi var så välkomna. Det visade sig vara väldigt trevliga människor. Från Råneå, i närheten av vår stuga. De var glada och fulla av humor.

Vi lyssnar även på min f.d. kollega Anki, som medverkar i en liten konsert på Invit (baren på Quality Hotel).

Framför allt så träffar man folk. Vänner, bekanta och förbryllande. En kvinna blir stående en bra stund vid vårt bord på Bluestältet. Hon var med på resan till Cotsvold i fjol våras. Vi pratar minnen och eventuella resplaner. Hon planerar att fylla 60 på hemlig ort ute i Europa. Men nu vet vi var. I alla fall vilket land.

Men förbryllande ... Jo, en man med välbekant utseende kommer också och surrar och hör hur vi mår nuförtiden. Berättar hur han tänker pensionera sig om några år. Han känns så bekant. Men vi kan för våra liv inte komma på vem han är; inte placera honom i något sammanhang. Och vi vågar inte fråga!!!

På baren Invit stirrar vi ut skådespelerskan, som till slut märker det och kommer fram för kramkalas. Vi får också träffa hennes nya "pojkvän", och påpekar att nu har hon minsann inte varit ute i vår stuga ännu.
 - Hm, säger hon.
 - Ja, det är bara att ställa in GPS:en, säger vi.
 - Men om jag tar med mig T?
 - Utmärkt, säger jag. Hon har varit där.

Midnatt råder, när vi kommer hem. Sömn infaller. Tung sömn.

Festen blir vad man gör den till. Lugnt schackspel i stadsparken ...

.. eller hysterisk karusellåkning på tivolit.
 
Anki sjunger på Invit.

Gruppen Amber låter bra.
Allt medan solen sänker sig över Norra stadsfjärden.


*****

Inga kommentarer: