måndag, juli 08, 2019

Sommar igen


Så fick vi tillbaka lite sommar igen, efter gråvädersdagarna. Men den kraftiga blåsten från nordost håller i sig. Fjärden skummar nästan lite aggressivt.

Vi firar lite extra eftersom det är födelsedag. Inte min.

Men det är också styrelsemöte, eller egentligen bara ett förberedande styrelsemöte inför styrelsemötet imorgon, då vi träffar iP-Only:s representant, för att gå igenom våra krav inför bredbandsdragning i området. Det är mycket som ska stämma.

Men mötet är snabbt avklarat och vi kan fortsätta latmanstillvaron.

Så småningom intar vi god rödingmiddag på patio väst, där det följaktligen är lä från nordostan. Skön stund. God mat, och bubbel i glasen.

Och när vi är klara med middagen ringer två kompisar som vill ha tårta. Tur att en sådan står i kylen och att vi får hjälp med den. De dyker upp rätt snart och får det som de vill, plus trevlig samvaro och lite planering för gemensamma aktiviteter i framtiden. Vi firar ett litet jubileum, gemensamt.

Den ljusa kvällen flyger iväg. Kompisarna lämnar oss. Men vi får nytt besök. Den här gången av herr koltrast med barn. En bortskämd unge,  som gärna sitter och väntar på att pappa ska komma med mat, trots att hen är fullt kapabel att söka själv.
Curling i fågelvärlden också, tydligen.

*****

Inga kommentarer: