lördag, maj 16, 2020

Ljusare

Mulet och åska, enligt SMHI.

Äntligen en dag med en annorlunda verklighet. Inte det vanlig karantänstuket, alltså. Dessutom med en, som vanligt, felaktig SMHI-prognos, som lovat molnigt till mulet och kanske åska. Blåare himmel än idag är det längesedan vi upplevde.

Det blev en hel del utejobb. Fortsatt svedjebränning under intensiv bevakning. Krattning med mera. 

Då dyker trevlige grannen upp. Han som vi knappt kunnat träffa på hela vintern. Och eftersom vårt elvakaffe, som vanligt serveras halv ett, så fick vi bjuda på det. Vi kunde ju sitta ute i härlig sol, och fick en lång pratstund, innan sommarvattenkommittén ringde och bad om patrulleringshjälp. Det var dags för inkoppling och då besiktar vi ledningsnätet för att se till att inga kopplingspunkter läckte.

Allt i sin ordning. Och jag kunde lägga ut meddelande om det på vår egen sida på Facebook. Alla stugägare informerade.

Eftermiddagen fortsätter  i solskenet i väntan på åskan. Den kommer väl ikväll, för då har SMHI lovat uppklarning. (OBS! Inslag av sarkasmer förekommer då och då i den här bloggen.)

Lyssnar på f.d Klingan i P2, som numera heter något helt annat, som jag glömt. Så härlig musik från hela jorden. För dig som vågar.

Trevlig lördag!

*****

2 kommentarer:

Thalassa sa...

Rena rama aprilvädret här. En stunden klarblå himmel, varmt och skönt och sedan snabbt omslag till grått, småregnigt och iskall vind = nu.
Hinner bara få ut stolsdynorna på altanen innan det är dags att kasta in dem och rädda kaffet från att bli utspätt. Jag pratar om morgonkaffet - elvakaffet är det inte dags för ännu på ett bra tag :-)

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Det kallas majprilväder. 😏