måndag, maj 18, 2020

Hemma

Några dagar i stan som omväxling. Våren går ju så långsamt här, så man vill skapa lite variation. Två dagar här kanske betyder att det hänt lite ute på Rånlandet, när vi kommer tillbaka dit på onsdag. Kanske har gräset - det så illa åtgångna i vinter - börjat visa klorofyll då. Kanske har isen på fjärden gett sig av och kanske har flugsnapparfrun anslutit till sin make, så att de nu flyttar in i sin gamla lya. Det blir spännande att se.

Kanske ska vi också våga oss på en lunch på Bistron imorgon. Med vederbörliga säkerhetsmarginaler, förstås. Och med goda vänner, varav en fyller år. Vi får se hur det blir med det. Det blir lite omväxling i ledan. 

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Visserligen är vi långt före er - av naturliga skäl - men det går ovanligt långsamt även i Halland. I fjol den här tiden hade eken blivit helt grön - nya, fräscha löv - och syrénerna blommade och doftade för fullt! Dithän har vi i n t e kommit ännu.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jag har förstått att det är försenat även hos er. Och jag blir ju nästan orolig när jag, som igår, såg några danskar som blev intervjuade på gatan i Köpenhamn. De var klädda som vi. Mössa, halsduk och varm jacka knäppt upp till halsen.

Det jag är rädd för är att många klimatförnekare nu kommer att säga att det är nys med klimatförändringen. Men då ska man komma ihåg att många forskare ser en framtid med milda vintrar och svala somrar för vår del. Jag tycker det ser ut att slå in. Denna vinter har varit ovanligt mild.