tisdag, maj 12, 2020

Skruvat

Så får jag veta att administrationen i Vita huset i Washington uppmanas bära munskydd. Detta enligt ett beslut från själva chefen, det vill säga skämtet, alltså trumpnissen. Däremot har han bestämt att han själv inte ska nyttja något skydd. (Vem är den där smittspridaren han så gärna pekar ut? Egentligen!)

Jag tycker det blir fler och fler av den personlighetstypen, idag kallad kejsare i DN. En ledare som bara bestämmer att "såhär är det". Oavsett vetenskap. Oavsett etik och demokratiska värderingar. (Även om de räknar sig och sitt land till demokratier.)

Så nu har nästa nisse, nämligen turknissen Erdogan bestämt att det är hbtq-personer som sprider Covid19-smittan. Han får hjälp av den högste islamske ledaren i Turkiet.

Så nu vet du. Det kanske är jag som är skyldig.

*****

6 kommentarer:

Rexxie sa...

Ja, eller jag!

Fast... om jag förstod det hela rätt så var det hbtq som låg bakom senaste smittspridningen i Sydkorea i och med att de pga diskriminering inte deltar i mobilappspårning. Så kan det gå om man skrämmer in för mycket folk i garderoben...

Bert Bodin sa...

@ Rexxie

Det ligger mycket i det.

Christel sa...

Det finns så många tokstollar i världen. Det konstiga är att dom kan få så upphöjda positioner
Och nästan alla dårpippis är män, men ta inte det som att jag nu anklagar dig för detta också ;0)

Bert Bodin sa...

@ Christel

Jag ska överväga din anklagelse, trots din braskliknande skrivning. Återkommer med besked. 🤔😏😊

thord wiman sa...

Trump - ja.

Det är något outvecklat nordkoreanskt Kim Jong-un över karl´n - besserwisserbeteende och smart halvgalning med en osunt självförhärligad utåtagerad attityd, något slags exklusivt gudomligt företräde som ju gör detta presidentämbete direkt farligt!

Kanske fyra år till (Oh, så obehagligt!) med den omdömeslöse och bisarrt egotrippade jättebabyn i sandlådan. Då är det dystopiskt framtida bordet dukat.

Huvudrätt: Global Coronapandemi

Efterrätt: Trump

Bert Bodin sa...

@ Thord Wiman

Ja, de är ju kompisar de två jättebäbisarna. Lika barn leka bäst.

Med den menyn lämnar då inte jag något i dricks.