torsdag, november 12, 2020

Maktbegär utan substans

Kan man bli annat än sur när man hör M-ledaren intervjuas i Studio 1 i radions P1. 

Han kritiserar regeringen för dess dåliga strategi angående åtgärder i samband med Coronaproblematiken.

 - Hur skulle du vilja att en sådan strategi ser ut, undrar reportern.

 - Det vet jag inte. Jag är ingen specialist.

Men håll truten då, säger jag!


*****

7 kommentarer:

Allmycke sa...

Karln är en sådan dörrstopp att jag nästan körde in i en annan bil på macken när jag råkade höra intervjun med honom. Han skulle vara den "vuxna i rummet" - moahahaha!

Bert Bodin sa...

@ Allmycke

Syndromet kallas Trumpism. ;-)

Monet sa...

Men vilka fruktansvärt elaka kommentarer!? Jag är verkligen inte för varken den ena eller den andre i det politiska virrvarr vi mött sedan vi flyttat tillbaka till Sverige. Men den som driver krav på annorlunda tag i det Sverige som går helt på tvärs mot resten av världen när det gäller hanteringen av covid förtjänar att tas på allvar och inte kallas för den här sortens nedsättande invektiv. I sann Trump-anda om man nu ska blanda in honom också!

Bert Bodin sa...

@ Monet

Jo - vi har ju lärt oss. 😉

Men medge att det är föga konstruktivt att efterlysa en ny strategi, men inte ha någon idé om hur den skulle se ut, eftersom man inte "är specialist".
Han aspirerar ju på att få makt.

Monet sa...

Jag kan i viss mån förstå din tanke. Men att hänvisa till att man inte är specialist ser jag som en mycket tidstypisk och svensk företeelse. Varken stats- eller övriga ministrar gör annat än hänvisar till ”specialisterna” vilket i praktiken innebär att Sverige under en fullkomligt förödande smitta helt styrs av en enda myndighet i princip råddad av en enda maktfullkomlig tjänsteman. DET tycker jag är fullkomligt katastrofalt och trots att det lett och leder oss rätt in i fördärvet med bristen på adekvata och striktare åtgärder lär det vara så att Tegnells popularitet stiger med antalet ökade smittade och döda. Fullkomligt obegripligt!!

Inom vilket annat område som helst hade dessa ansvariga ersatts av andra. Här beviljas Johan Carlson ytterligare ett ”mandat”. Inget annat land än Sverige har denna typ av myndighetsstyre - till omvärldens både bestörtning, förvåning, ifrågasättande och ibland hyllande.

Nu när eländet också nått er hoppas jag personligen att du orkar med att avstå från vissa dagliga rutiner och glädjeämnen som alla vi andra. Det där med gym är ju ett väldigt risktagande och en av de miljöer man direkt avråder ifrån. Även om du går på tider med lite folk så vet man ju nu att detta är aerosolsmitta som hänger kvar i luften i många timmar. Vid ansträngning andas man ut fler viruspartiklar och de sprids längre än två meter, värst i ovädrade utrymmen. Man smittar även utan symptom och det är ju därför man uppmanas att bara umgås med den man bor med. Vilket förstås är en utmaning!😁

Bert Bodin sa...

@ Monet

Det är bara så att Kristersson får mig att rysa.

Länder med s.k. lockdown lyckas ju heller inte särskilt bra (förutom NZ.), så vad som är rätt är svårt att avgöra.

Vad gäller gym, så är det så att säga nedlagt.

Monet sa...

Nej det är ju så att vissa personer i offentlig ställning gillar man och andra har man mer eller mindre antipati för. Jag tror säkert vi kan enas om att Jonas Sjöstedt verkar vara en väldigt sympatisk person även om hans parti står för åsikter jag inte alls sympatiserar med. Tegnell som alla har en åsikt om fick mig att rysa redan första gången jag såg hans nonchalanta skrynkliga attityd med händerna i byxfickorna och med arroganta avfärdanden av frågor från okunniga och yrvakna journalister. Jag har jobbat med pr-frågor, mediatränat vd:ar och politiker och sett till och utformat olika informationskampanjer (mest inom den medicinska sfären) så jag har både ryst och häpnat i över 8 månader nu över att folk tatuerar in hans ansikte, kvinnor får dåndimpen vid hans uppenbarelse och att han har fanclubar i olika läger. Det är en psyklologisk gåta, inte bara för mig.

Man kan diskutera olika coronastrategier världen över och vilka som är ”bäst” eller inte. För mig är det avgörande att ett litet avsides land som Sverige konsekvent legat bland de 10 högsta i världen med sina skandalösa dödstal och att man inte kan sätta in åtgärdspaket som folk kan rätta sig efter (läs numera främst de yngre). Du som kan resebranschen ser säkert hur enormt frustrerade svenskarna är över att inte kunna resa som tidigare. Många sticker ju iväg ändå, flyger till värmen och kör bil genom Europa, hur kul det nu kan vara till virusbemängda orter som är totalt döda och nerstängda, med munskyddskrav och begränsad rörelsefrihet. Inte ens ett år kan man säga sig att man får avstå och ”stanna hemma”. Jag är ledsen för din och dina kollegers skull -min exman var ju också i branschen som du vet - men man får ju tänka sig att det här är liktydigt med en krigssituation där man inte heller kommer utanför landets gränser. Min mamma som var ung under andra världskriget hade aldrig varit utanför Sveriges gränser och hon och hennes generation dog verkligen inte av det. Det kommer en annan tid men det kommer att ta tid. Och kanske aldrig bli som förr! Det går det med.