onsdag, november 04, 2020

Sådär'ja

Då var det gjort. Smidigt och snabbt. Det var med viss farhåga som vi traskade iväg till hälsocentralen.Vi förväntade oss lååååång kö. Det gällde influensa, eller som det egentligen heter säsongsinfluensavaccination.

Man vill ju inte dra på sig något extra i dessa tider.

Men så snyggt det var ordnat. Man gick in i en särskild ingång, där man fyllde i personuppgifterna på en blankett. Frågor om allergi, blodförtunnande medel med mera. En, säger en människa stod i kö in till "löpandebands-vaccinationscentralen". Hon var snart klar och en trevlig sköterska vinkade in mig bakom en tygskärm. Några kompletterande frågor och ett snabbt stick, som inte ens kändes. 

 - Jag trodde det skulle vara gigantisk kö här, sa jag.

- Det var det klockan 10 i morse och strax efter klockan 13, sa hon. Inte gigantisk, men mer folk i alla fall. 

Bara en person stod efter oss i kön. Jag frågade sköterskan om hon fått någon paus. Jo, det hade hon faktiskt. Lunchrast i alla fall. 

 - Jamen, då får du snart sluta. Ni stänger väl klockan tre?

Så var det. Sammanlagt tog väl hela proceduren, från ankomst, blankettifylllnad, och vaccinering ungerfär 7 minuter. Inte mer. 

Tackade och sa hej. Gratis var det ju också. Det blev en fika på stan istället. 

Smedjans fik brukar vara populärt. Men där fanns knappt en människa. Vad är det frågan om, tänkte jag. Har folk plötsligt isolerat sig fullständigt. Har folk plötsligt blivit superkloka? Det fylldes i och för sig på lite, lite. Men här brukar det ju vara svårt att få bord.

Kanske stod alla i vaccinationskön nu?

*****

4 kommentarer:

Thalassa sa...

Låter i och för sig som att det var ”snyggt ordnat”, men nog förvånar det mig att ni i dagsläget har drop in. Detta efter att ha hört om spridningen i Luleå/Piteå och lyssnat på er smittskyddsläkare. Här bokade vi tid per tfn hos VC, och fick sedan vänta utomhus på vår tur. Vi fick sprutan igår - och var totalt tre pers på den halvtimmen. Men jag tror inte folk hade kommit igång med att boka ännu. Hoppas det blir lika välordnat den dag det blir läge för covid-vaccination!

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Här hade kön också varit utomhus, om det hade varit "rusning".

Elisabet. sa...

Min tur idag. Om en timme, faktiskt. Tidsbokning som gällde.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Aha. Inget utrymme för improvisationer där inte. 😉