måndag, april 05, 2021

Rivstart

  - Hände det något missöde när du diskade igårkväll. 
Benke frågar, när han kommer upp för att berätta att frukosten är klar.
 - Nej, inget speciellt, sa jag.
 - Ja, det är två blöta, rätt stora fläckar på mattan framför diskbänken. 

Rören ser lite sneda ut, men det är tilllrättat.
Så var det. Och det var lite av ett mysterium. Hade jag spillt sköljvatten, eller något? Men det kunde jag inte förstå att jag inte skulle ha märkt.

Men snart uppenbarade sig orsaken. Jag öppnade bänkskåpet under diskbänken och där var det tydligt vad som hade hänt. Under natten, troligtvis, hade avloppet helt enkelt glidit isär, så att när Benke på morgonen tog vatten, sköljde något, så åkte vattnet rakt ner i golvet och rann fram under bänken. 

Det blev akututryckning av rörmokarna Bodin och Niemi. Snabbt undersöktes skadan och dess konsekvenser. Som tur var hade det inte hänt så mycket, och vi kunde snabbt se till att det vatten som fanns under skåpet kunde sugas upp, med ditlagda dagstidningar. (Tur att man inte bara läser dem digitalt. Läsplatta hade inte dugt mycket till.)
 
Den blöta mattan fick komma på tork. 

Sen blev det frukost. 

Och därefter kontroll. På några timmar var det torrt. Rörledningen lagad, och vi kunde diska frukostdisken och börja planera hemfärd till stan.
 
*****

8 kommentarer:

Babsan sa...

Vilken tur att ni upptäckte det i tid

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Och vilken tur att det inte var fel, när jag släppte ut diskvattnet sent igårkväll, för då tänkte jag bara att jag skulle få gå och sova.

Elisabet. sa...

Minns fasan när vår varmvattenberedare liksom exploderade - det var i mitt skånska liv - och allt vatten som bara FORSADE UT! Vilket elände.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Ja. Vatten kan vara oskyldigt i vissa fall. Förödande i andra.

Det här gick finfint.

mossfolk sa...

Hu, just vattenläckor är ju, eller kan bli, riktigt otrevligt. Tur att det gick bra!

Bert Bodin sa...

@ mossfolk

Jo - nån gång ska man ha tur.
🙃😇

iZac sa...

Då vet jag om nån ringer, att jag skickar dom vidare med sina vattenlås-frågor till er; "Bodin & Niemi, senior-vvs service!" :)

Bert Bodin sa...

@ iZac

Bra! Rotavdrag gäller.