torsdag, april 01, 2021

Humor?

Jag vågar tycka att jag är rätt humoristisk. Gillar skämt och roligheter av olika slag.

Läser gärna seriesidor och har flera favoriter. En del klassiker har försvunnit. Vem minns inte Snobben? Eller Mafalda.  För att inte tala om Rocky.

Men nu har det tunnats ut rätt mycket. DN har bara sporadiska Assarinslag. Och den lokaltidning jag har i brevlådan varje dag har mer eller mindre spårat ur.

Nederst på seriesidan finns alltid två enbildsinslag som mest förbryllar. Varje dag. Jag har skrivit till tidningen och efterlyst bilder på hur redaktionen ligger dubbelvikt i skrattparoxysmer på redaktionsgolvet. Något svar har jag aldrig fått.

Här är dagens två bidrag ur NSD:









Tacksam om någon humorkunnig här kan tolka dem åt mig. Jag uppskattar som sagt humor.

*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Nej, jag förstår inte heller dte roliga i det hela. Så är det ofta numera. Det händer att jag får fråga nån av barnen om dom fattar det hela? Assar är underbar.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Assar är favorit även här.

Elisabet. sa...

Ps. Men det här att säga att man har humor, tycker jag är tveksamt. Jag minns ju hur det var på dejtingsidan, på den tiden det begav sig. Alla män påstod sig vara humoristiska, men det är ju så personligt det där. Det som är humor för en, är det absolut inte för någon annan. Vad tycker jag själv om i humorväg? Jo, t.ex den som Ronny Eriksson visade prov på och är det tecknat, så är det typ .. Assar. Men att säga att "jag tycker mig vara humoristisk", nja. Ds.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Men jag skrev ju att jag vågar tycka det.

Och nog tror jag att många stå-upp:are tycker att de är humoristiska.

Gunnel sa...

Helt enig med dig om att NSD:s enbildshumor oftast är helt fritt från humor. Så många mornar som jag stirrat på bilderna och fattat noll. Glad att jag inte är ensam.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Vi får bilda gruppen Missförstådda humorister, på Facebook. Du och jag får vara administratörer.
😉