onsdag, april 28, 2021

Jag är inte rädd ...

.. för sprutor, läkare eller tandläkare. Men lite speciellt var det hos tanddoktorn idag, för min gamla (nåja - lite över 60) beslutade sig för att bli pensionär förra året, så jag har fått en ny. Och detta var första gången vi träffades.

Det gick fint. Han utföll till belåtenhet. Hade samma humor som jag. 

Det blev en undersökning, lite frågor och minimalt med tandstensborttagning, och sedan var det klart för den här gången. Blir kallad på nytt om ett år.

Liten pratstund med receptionisten, som också skinnade mig på de 680:- kronor som kalaset kostade. Hon tillhör bekantas bekanta, så vi har en del beröringspunkter. Skulle få sin första vaccinspruta idag och var liiiite skraj för Astra Z. Men hon är i åldern under 65, så jag tröstade henne med att det nog var lugnt. Fick medhåll av min kompis M, som plötsligt dök upp i kulisserna. Han är odontolog och har sin verkstad i samma lokaler.

På frågan hur jag hade reagerat på sprutan, berättade jag att vi hade känt oss osedvanligt pigga dagen efter.
 - Men vet du, sa Linda i receptionen. Min särbo fick sprutan för några veckor sedan. Och när jag ringde honom dagen efter, så berättade han precis samma sak. - Jag har till och med städat badrummet och toaletten idag på morgonen. 
Hon var förbluffad och vi skrattade gott åt situationen innan vi skildes åt. 
 
Det kan vara rätt trevligt att gå till tandläkaren. 

*****

4 kommentarer:

Dorimedont sa...

Besök hos tandläkare kan vara hur trevligt eller läskigt som helst. Det beror inte bara på patienten utan på tandläkaren också. Jag har levt med tandläkarskräck stora delar av mitt liv tills jag träffade gänget på Hermelinen. Förutom att de kan deras grej har de jättemycket tålamod och de vet hur man ska prata med den bleka gubben i stolen så att allt slutar bra för alla.
Vad kul att du försökte göra lite lobby för vaccineringen. Ju flera blir vaccinerade desto snabbare kan världen börjar snurra som vanligt :). Ha en bra dag!

//Dori

Bert Bodin sa...

@ Dorimedont

När jag var ung hade jag en helt annan inställning till tandläkaren.

Men sedan blev jag klokare. 😊

Jag tycker att rädslan för Astra Z är klart överdriven. Det är antagligen betydligt farligare att ta cykeln till vaccinationscentralen.

Elisabet. sa...

Hamnade hos en komplett underbar tandläkare som väl är i sextioårsåldern (typiskt, då ska han väl gå i pension snart!), han heter Dag och är lugnet personifierat. Vänlig tandsköterska har han också. Om tjugoen dagar har jag tid där på Folktandvården.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jag tyckte alltså också att det var skönt att vi klickade så bra, den nye tandläkaren och jag. Vi hade ganska kul ... ja, vid de tillfällen jag kunde prata, förstås.