torsdag, april 08, 2021

Småpotatis



Jag gillar inte den här stilen, då vanliga lokaltidningar (Nåja - den är spridd över hela Norrbottens län, en fjärdedel av Sverige.) mer och mer börjar likna Aftonsladdret och Träckspressen, dvs slasktidningar. 

Okej! Det ska snöa. Kanske en hel decimeter!!! 

Själv har jag tillbringat minst 25 tvåveckorsperioder i t.ex. Schweiz, Österrike, Frankrike och Italien, genom mina år. Vintertid. Där har det minsann snöat. I Val Thorens täcktes en hel parkeringsplats av snö på två dagar. Det enda som syntes över det "torg" som vi plötsligt spatserade över, var radioantennspröten. Vi förstod helt enkelt inte att vi traskade ovanpå bilarna som stod där. 

I Val d'Isère kom det drygt två meter under en tvåveckorsvistelse där. 

Och tänk - vi klarade oss. Samhället klarade sig. Det enda som varnades för var lavinfara. Livet fortsatte som vanligt, även om affärer och restauranger fick gräva tunnlar fram till sina entréer. Stora snöslungor fixade fram gatorna.

Vi svenskar, och särskilt norrbottningar, borde skämmas när vi klagar över lite snö. Vi har haft högst 80-90 cm i vinter. Det är mer än vanligt. Normaldjup är väl ca 50-60. 

Småpotatis i sammanhanget.

*****

4 kommentarer:

Monica sa...

Allt är skräck numera och så finns det verklig skräck.

Elisabet. sa...

Jag tror att det handlar om att hojta så högt som möjligt, för bruset är så enormt från alla håll. Det är som när det i juli på löpsedlarna står att läsa om RYSSVÄRMEN som ska komma farande! Det är inte ofta jag har sett till den.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Bäva månde vi. ;-)

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Måhända är det så. Men behövs det?

Allting "förstärks" med tiden. Det som var stort för 15 år sedan blev "jättestort" för 10 år sedan, för att sedan bli "superstort" eller till och med "superduperstort". Och nu börjar "megastort" bli vanligt. Var ska det sluta?

Förr var man "välkommen" till något. Nu är man "hjärtinnerligen och varmt varmt välkommen", utan att det i praktiken är någon skillnad.

Osv, osv...