söndag, april 25, 2021

Jag hör ...

.. att vårdpersonal som vaccinerar mot Covid på vårdcentraler, råkar ut för spott och spe och utskällningar, när de som kommer för vaccination får veta att de ska få Astra Zenecas variant. 

Man undrar ju hur det är ställt med vissa.

Lyssna här!


*****


15 kommentarer:

Monica sa...

De har kanske mer info än AT men naturligtvis ska inte vaccingivarna angripas, tufft nog ändå.

thescottishsun.co.uk namnet måste nog sökas på, Sarah Beukmann

Det är så mycket mer öppenhet i UK och folk vet mer, blir ju så med ett stort land och fler tänkande invånare och forskning pågår på en hög nivå och man undanhåller inte problem som här.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Men om man inte vill ha vaccinet, är det väl bara att vända i dörren och står för konsekvenserna. Utan bråk.

Monica sa...

Ja precis, blir helt absurt att bråka med den stressade personalen som inte har något att säga till om när det gäller vaccinsort. Men tokiga patienter finns i andra provtagningssammanhang också må du tro.

Babsan sa...

Folk är inte kloka.Nu är jag ”bara” 64 så jag slipper Astra men hade det bara erbjudits Astra så hade jag tagit det.

Elisabet. sa...

Instämmer till fullo! Arma personal! Jag tycker rent av att det är skamligt. Det är väl som du säger, bara att tacka nej och gå hem igen.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Näää ... Vad säger du? Finns det konstigt folk?

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Jo - det finns ju kloka människor också.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Precis så.

Rexxie sa...

Babsan, jag som 58-åring hade också tackat ja till Vaxzevria...

Annika B sa...

Man kan väl tacka nej vänligt...?

Elisabet. sa...

Ps: Vad jag verkligen inte förstår, det är att somliga (som blir så upprörda) tycks tro att de som vaccinerar har en uppsjö av olika vaccin i lager i olika lådor, ungefär som lösgodis, bara att välja och vraka så det passar alla!

Dorimedont sa...

Man kan förstå att det finns personer som är oroliga eller till och med rädda men det är en skillnad mellan att vara rädd och att vara otrevlig. När det gäller själva biverkningarna, ja det finns enstaka personer som kan få biverkningar. Det är sant. Men det finns ingen medicin som inte kan ge biverkningar. Det är så att stunden när man stoppar en chemikalie i kroppen kan det hända att kroppen slår bakut. Men om man tittar på statistiken, risken att få de biverkningarna är jättelåg. Själv skulle jag ta risken och vaccinera mig med AstraZeneca. Risken att dö i covid är betydligt högre än risken att utveckla biverkningar.
I vilket fall som helst vill man inte bli vaccinerad med AstraZeneca kan man artig tacka nej och fara hem. Att vara otrevlig mot sjukvårdspersonal hjälper det inte. Särskild med tanke på att de har haft en jobbigt period.

Bert Bodin sa...

@ Annika B

Jag hoppas att det förekommer också.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Ja - och att vaccinerna skulle behålla kvaliten, om det skulle finnas en hel "bar" bakom varje sjuksköterska, att välja från.
- Tack, jag tar en sexa Moderna.

Bert Bodin sa...

@ Dorimedont

Mycket vettigt resonerat. Vi behöver alla samarbeta om vi ska bli fria från denna pandemi på sikt.