fredag, juli 23, 2021

Nog känns det ..

.. lite konstigt det där med olympiaden. Som sommarresiderande i stugan har vi ju inte tillgång till skräpkanalen 5, så vi får lyssna till OS på radion. Nu är ju årets spel lite konstiga på andra sätt också, så det är väl bara att anpassa sig.

Vi ägnade oss åt utejobb istället för invigning. Gräsklipp, restaurering av haruppätna plantor, liat. En dryg veckas frånvaro innebär en explosion av växtlighet. Det var rena djungeln på sina håll.

Styrelsejobb också. Se till att valda justerare får tillgång till protokoll för påskrift. Stadgarna säger att alla som ingår i samfälligheten får läsa protokollet senast 14 dagar efter mötet. Det är på lördag det. Men nu är det på gång. Och jag kan bara vänta på att få tillbaka handlingarna påskrivna. Då ska jag försöka få tag i årsmötets ordförande. Han är sista instans.

Stressigt värre.

*****

4 kommentarer:

Monica sa...

Det är märkligt så det växer, ja sånt som kunde stanna i växten. Dotter med sällskap sa att vår fina tomt såg ut som ett övergivet ställe, första gången det var så illa perfektionist som jag är, ja väldigt noga i alla fall. De klippte, liade och rensade och kapade lite på häckarnas sidor. Blev väldigt fint och lavendeln bildat stor häck, fantastiskt för det är norr om Uppsala och "fel" zon.
Men snart är det andra lika uppväxt igen. Ska bli skönt med höstdagar sen.
Har ni höjt avgiften tro i samfälligheten, vi höjer försiktigt.
Här i söder blev det en kokhet dag igen. Faktiskt väldigt trött på det. Ja menar hur kul är det att bo i Medelhavsvärme i månader? Jag i alla fall tycker det blir enformigt. Låter skönt hos er med lite svalka.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Ja, vi höjde en del av avgiften pga en väntad, tillfällig kostnad och nyinvestering.

Men det är sällsynt.

Elisabet. sa...

Här är en som brukar älskar att titta på OS-sändningarna, i alla fall när friidrotten tar sin början. Nu känns det så bakvänt .., och studiopratet är ju hästlängder ifrån SVT:s.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Ja, vi kan bara lyssna på OS i radio. Det funkar sådär.