söndag, januari 02, 2022

Morgonen ...

  .. den andra dagen på det nya året, möter oss med ett tunt snötäcke i huvudstaden. 

Ett snötäcke som rätt snabbt drar sig undan till dagvattenbrunnarna.

Vi drar i alla fall ut på en liten vandring i krokarna kring vårt tjäll här i Vasastan. Det nybyggda Hagastan kanske är intressant, tänker vi. Det ligger någon knapp kilometer härifrån, så vi är rätt snabbt inne i de kvarteren. 

Men så deprimerande! Höghusen står tätt, tätt och är tråkigare än tråkigt. Tänker på de som bor/ska bo där. Mörkt och föga insynskyddat. Enda fördelen vore kanske att man kommer överens med grannen på andra sidan gården att prenumerera på olika så kallade streamingkanaler. På så sätt kan man dela kostnaden för sitt tevetittande, bara man placerar 78-tumsskärmen på lämpligt sätt.

De två Hagatornen försvinner tidvis upp i det disiga vädret. Här har arkitekterna varit lite mer vågade. Men snyggt vet jag inte. Mera jippobetonat.

Hur utbildas arkitekter nuförtiden, egentligen?

Vi drar vidare ner mot Odenplan och tar en fika på anrika Ritorno, innan vi går hemåt.



*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, vackert är det då inte, enligt mitt sätt att se det. Det byggs högt även här i Halland och det är klart, bostäder behövs ...., men.

Thalassa sa...

Vår - fina - huvudstad visar verkligen inte upp sin vackraste sida denna gråtrista dag. Å andra sidan har väl aldrig Odenplan varit särskilt charmigt… Inte heller Hagastaden får något skönhetspris, men oavsett hur tätt det är betalar många en förmögenhet för att få bo mitt i smeten!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Känner igen syndromet hemma i Luleå också. Tyvärr.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Men maken till förtätning som i dessa kvarter, har jag nog aldrig sett.