lördag, januari 29, 2022

Takterna ...

.. sitter i verkar det som. Ägnade lördagseftermiddagen åt fika på stan, och vid hemkomsten en SVT-playstund med The Graham Norton show som jag tycker är väldigt underhållande. Mycket humor. Bra och kända gäster. Kanske inte helt kända för mig, men vad jag förstår är det många världsstjärnor med. Jag håller inte reda på alla sådana. Härom veckan var både Bruce Springsteen med sin kompis Barack Obama med.

I veckans avsnitt var bland andra Stephen Fry med. Han är tydligen slipsentusiast. Så mycket att han skrivit en bok om slipsar. 

När jag sitter där och tittar börjar min tankar gå mot slipstider. Det var ett tag sedan. Inte ens på jobbet var det i alla lägen något som ingick i klädkoden. Det var bara vid speciella tillfällen i så fall. Annat var det på ... ja, vilket decennium. Det fanns en tid då slipsen åkte på varje dag. Till skjorta och tröja såväl som till kavaj. Det bara var så.

Jag började fundera över det där. Och tankarna gick till frågan - kan jag ens knyta en slips nuförtiden? I min hjärna kunde jag inte komma på hur man gjorde, trots att jag inom mig kunde se och känna igen hur jag fixade med det varje morgon. Men inte i detalj. Jag beslöt mig för att prova.

Mycket att välja på
Alltså gick jag in i vår walk-in-closet (Nej, någon walking closet har vi inte, tack och lov.), som jag egentligen kallar klädkammare. och hämtade en slips från det överdådiga lagret. 

Jag visste i alla fall att jag aldrig knöt slipsen kring halsen. Nej, jag knöt den kring benet. Det kändes väldigt konstigt, ovant, och märkligt. Men jag började lite trevande. Herregud, på den där tiden kunde jag ju flera varianter på knut, även om jag mest snodde ihop en Windsor, som är det elegantaste. Kommer inte ihåg vad den andra rätt vanliga heter.

En snygg Windsorknut. Slips inköpt i Milano

 

 

 

 

 Men ta mig rackarn. Det funkade. Lite efterjusteringar blev det, men jag fick i alla fall godkänt. 

Hm ...? Kanske skulle man börja igen. Är ju bjuden på middag på Metropol ikväll.


*****

PS. Och förresten - jag tror inte ens Harry Potter hade en walking closet. Och inte fanns det någon på Downtown Abbey heller.

2 kommentarer:

Rexxie sa...

Den vanligaste är väl en halv Windsor...

Bert Bodin sa...

@ Rexxie

Möjligt. Jag gjorde sällan den.