onsdag, januari 19, 2022

Stjärnslagen

 - Såg du, det var ju en TV-reporter, vad han nu heter. Han har varit i Västerbotten förr, men nu såg jag honom i ett inslag från Haparanda igår. Vad är det han heter?

Vi mötte honom, när han klev ur en bil märkt med SVT:s logga, när vi gick en sväng på stan.
 - Nej, jag kommer inte ihåg vad han heter, men jag kände igen honom. 
 
Det blir vanligare och vanligare det där med namn som försvinner, tycker jag. Vad är det ett tecken på? Ofta så behöver man bara sluta tänka eller grubbla, så dyker namnet upp helt automatiskt och helt utan att man kan begripa varifrån namnet kom. 
 
Vi vänder hemåt så småningom och precis utanför en av stans gallerior, håller jag nästan på att heja på en karl, som dyker upp i synfältet. Det är ju rätt vanligt att man träffar på bekanta ansikten, när man är ute och spankulerar. Just det här var ett sådant mycket bekant ansikte. Men jag känner honom inte, så jag hann hejda mig.
Men vad är det han heter? Lång, storväxt, mycket känd skådespelare. Hm .....? Näe - det finns inget namn i huvudet. Jag grubblar vidare, trots att jag inte tycker det är någon idé.... Men jösses! Han är ju så känd. Jag kommer till och med ihåg när han en gång satt på mitt lunchstamställe och käkade .... 
 
Hm!? 
 
Stjärnslagen, kanske symptomet heter. Ja, "starstruck" för dig som bara vill svänga dig med engelska..

*****

Och den där SVT-reportern har du här.

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, hög igenkänning på dom raderna! På någon av Sthlm:s gator mötte jag ett bekant ansikte och var nära att heja, men kom på mig. Ja, just det .., han var det ju! Men vad hette han nu? Berättade för döttrarna .., sa att han nog är skådespelare eller nåt .., tv-värd ..? Omöjligt. Senare på kvällen tänkte jag att han kanske hette .. Henrik? Nu kommer jag inte heller på namnet, men det gjorde äldsta dottern. "Jaha han .., ja, det var ju Henrik Fexeus!" (Och skådespelare är han inte).

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Det är rätt fascinerande hur det funkardäruppe i hjärnan, eller hur.

Monica sa...

Du menar Rolf Lassgård? Honom kan du heja på.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Vem jag menar framgår av länken i texten.🙃

Gunnel sa...

Det blir bara värre med åren. Tro mig! Kommer i alla fall ihåg vad äkta hälften heter.

Monica sa...

Ja såg den och då läste jag Passgård men han var väl död då ...
Och det syns det är Lassgård:-), var kommer de namnen ifrån? Måste forska ...

Bert Bodin sa...

@ gunnel

Det räcker kanske!?

Bert Bodin sa...

@ Monica

Då fick du lite att göra.