lördag, januari 08, 2022

Vi gav upp

Kyla och havererat vattenflöde fick oss att dra hemåt mot stan under förmiddagen. Vi har ju vintervatten i stugan sedan många år och det har aldrig varit problem. Nu vägrade systemet att fyllas på, när vi spolade i kranarna, eller i toaletten. Det konstiga var att pumpen fungerade. Det såg vi på displayen. Den träder ju ikraft när en kran har öppnats, men stannar en stund efter att man stängt kranen. 

Så icke nu. Pumpen stannade inte. Inte heller fyllde den på i ledningarna. Vad som hänt har vi ingen aning om. Inte såg vi några läckage. Varken utomhus, eller inomhus. 

Vinterkylan  Hugo slog till  under natten och vi vaknade till - 26. Inte heller hade SMHI förvarnat om så kyligt väder. Det uppmuntrar inte till någon större undersökning av felet. En lördag får man heller inte tag på en rörmokare i en handvändning. Så det blev stan. Vi får lösa det, när mildare väder råder.

Det räckte inte med 28.5 grader. På vägen hem sjönk temperaturen till -30.5 vid ett tillfälle.

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Å, så frustrerande! Jag kan bli galen när sånt händer .., särskilt när man inte begriper vad som felas! Hoppas att det ordnar sig på ett lättsamt sätt.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Precis rätt uttryck; frustrerande.

Vi är ju så naiva att vi tror att det fixar sig, bara det blir mildare. Men, som sagt, det är väl naivt.

Turtlan sa...

Har man börjat ge namn till köldknäppar som kommer? Ja som på stormar och sånt. Nytt för mig.
Hoppas ni har det varmt och gott hemma i stan. Här snöat sen igår men graderna är få.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

"Hugo" är namnet på allt som är stort eller mäktigt.

De ä sen gammart!