fredag, februari 25, 2011

Dagens udda ...

.. resmål blev Roorkee. Jepp. Jag fick en beställning dit strax innan stängningsdags. Det blev lite att bita i och inte färdigtuggat. Det blir fortsättning på måndag.

Sedan hemåt genom blåsiga gator. Det har blivit ett fullständigt omslag i vädret. Efter en rekordlång högtrycksperiod med vindstilla, hade luften väldigt bråttom idag. Vart den nu skulle? Och milt. Det kändes ovant.

Snabb omklädning (tänk Clark Kent och Stålmannen) och iväg till stugan i skogen vid havet.

Och där rann stressen av.

Svår omgång av På spåret.
Halvdan Skavlan. Undrar vem som medietränat den där lilla grabben på slutet. Han som enligt mitt förmenande endast vill göra sig intressant genom att varken bejaka eller dementera att han var Michael Jacksons son. Vad hade varit enklare än att bara säga nej? Eller hade han ljugit då?

Vem bryr sig.

Fredag.

*****

5 kommentarer:

Ingela sa...

Fast Stenmark är alltid Stenmark Omöjlig och en smula ointressant som intervjuobjekt, men unik och därför älskad.

Leif sa...

Att resa utomos pa uppdrag med katten ar alltid en larorik upplevelse. Den har gangen som servicekatt for att aktivera handikappade barn. En succé. Men det var inledningsvis problematiskt for det dar med hotell och djur gar sallan bra ihop, dvs de ar inte tillatna.

Fragan har kommit upp tidigare sa jag var forberedd med vetenskapliga undersokningar som visar att katter av hans slakte siames ar de minst allergiframkallande av alla. For det ar i grund i botten vad problemet handlar om. Forutom att katter ar valdigt renliga av sig.

Nar de sa fick se bilder med Marcel i for en katt ovanliga situationer, for att inte saga mycket ovanliga, blev det nastan for mycket. En katt som bl.a. borstar tanderna blir vuxna forvanade over, medan barnen gillar det.

- Vi har vara regler och dem maste vi folja!

Det ingick inte i deras forestallningsvarld att en katt kan en massa som vi manniskor inte klarar. Jag forklarade att Marcel har en mangd krav nar han ar ute och reser som maste vara uppfyllda fore han satter en endaste tass pa det nya stallet. Det blev ett helt hus for mig och Marcel med forsta klassens service. Katten stortrivs. :)
Vi har tidigare varit i Oslo som han gillade, aven fast flygplatspersonalen pa Gardemoen enligt honom ar en smula hopplosa.

Kanske Bert kanner till hur "service animals" hanteras inom resebranchen? Aldrig har jag fatt sa bra service under resandet som nar jag reser i sallskap med den lille Marcel. SAS har gjort en ordentlig uppryckning och ar nastan i klass med Finnair ifraga om djurvanlighet.

Till veckan hoppas jag vi ar tillbaka pa on. Det blir med farjan fran Svendborg. Forst efter ha halsat på styrman, en kort vanda over bildack, sen upp och kolla de ovriga tva dacken att allting ar pa sina platser, fore han vill ned igen till farjans "stillerum" dar han hoppar upp pa en stol och rullar sig samman innan han sedan snabbt somnar och faller till ro. Det ar ingangen till hans territorium. Overfarten tar 75 min och jag tror faktiskt han alskar on med alla dess manniskor saval djur.

* Skriver det har pa ett engelskt tangentbord.

Cecilia N sa...

Tycker det verkar som att jag hellre skulle åka dit i mars-april än nu.

Bert sa...

Ingela: Jo.

Bert sa...

Cecilia N: Men nu är det ju snart mars. Varför tveka?