söndag, februari 20, 2011

Jag vet

Många tar sina fina hundar med på ispromenaden. En del får springa fritt och busa ute i snön och jag ser hur de njuter av friheten och vidderna. Andra går snällt i koppel.

Givetvis passar hundarna också på att göra ifrån sig. Det är fullt naturligt. De allra flesta hundägare plockar upp efter sina älsklingar med svarta plastpåsar.

Men så finns de där som måste ha vacuum i huvudet.
De kör in plastpåsarna med sitt innehåll i snökarmen på sidan av isbanan!

Jag såg en handfull sådana exempel.

Hur tänker man då?
  • "Det där får någon annan städa upp".
  • "Vi låter skiten flyta bort vid islossningen".

I så fall vore det faktiskt bättre att strunta i plastpåsen och låta naturen sköta det hela.

Jag måste verkligen ifrågasätta dessa hundägares intelligensnivå. Eller egentligen behöver jag inte det.

Jag vet på ett ungefär var den ligger.

*****

Andra bloggar om: , ,

13 kommentarer:

Jan S sa...

Jag ser samma sak när jag är ute med min hund. Folk plockar upp skiten, stoppar den i plastpåsen och slänger den sen...efter gångvägarna och i skogen. Om man inte orkar bära med sig påsen till närmaste soptunna, är det väl bättre att låta skiten ligga, i stället för att ha massa plastpåsar som ligger i åratal i naturen. Jag har också undrat hur vissa individer tänker, eller kanske inte tänker..

Bert sa...

Jan S: ".. kanske inte tänker" kommer nog sanningen närmast. Eller rättare sagt: Har inget att tänka med.

Hjärnan är förmodligen i den här klassen:

On the left, there is nothing right, and on the right there is nothing left.

Elisabet. sa...

I Ystad samlade jag ihop ett 20-tql sådana kvarlämnade påsar med innehåll och lade dem i en pyramid, samt skrev en skylt och satte intill högen, där jag gjorde precis som du, ifrågasatte intelligensen.

Det är väl det som kallas iq-fiskmås.

Bert sa...

Elisabet: Haha - Bra gjort!

Leif sa...

@Elisabeth
En bild av din konstinstallation vore intressant som inspiration till protester för alla landet över som har upptäckt att devisen "sådan herre sådan hund" faktiskt stämmer, eller om det nu var det omvända.

Här får jag f-n om jag inte rengör kattens toalåda ordentligt. Hårt hållen hemma kan man säga. Alltid när katten reser utomös har han med sig en påse "akuttoasand" ifall det skulle uppstå oförutsedda behov. Katten är väldigt noga med att det skall grävas ned och allt. Inga spår får efterlämnas.

Monet sa...

Idag i södra Frankrike såg vi en ung man plocka upp efter sin hund på en parkeringsplats.

Vi tittade båda på varandra i stor förvåning. Har vi NÅGONSIN sett detta hända i det här landet tidigare? Han hade en för ändamålet avsedd plastpåse dessutom vilket är än mera ovanligt.

Nej, detta har vi inte sett förut.
Vi förblev mållösa och påminde oss samtidigt om att det just vid den här tidpunkten i Sverige - eller egentligen något längre fram vid snösmältningen - är legio med förbannade insändarkommentarer kring oupplockat hundbajs.

Håll utkik - bloggarna och tidningarna kommer framöver, parallellt med övriga vårtecken, vara fyllda av detta eviga ämne. Det har precis bara börjat!

Bert Bodin sa...

Monet: haha - Jo det blir nog så.

Är det inte så att det är ett stort problem i Paris, har jag för mig. Åtminstone för ett antal år sedan. Eller förväxlar jag det med någon annan storstad i Europa, kanske.

Reykjavik har också varit på tapeten. Vete sjutton om det inte var ett hundförbud på gång där för ett tiotal (och då är det säkert ett tjugotal) år sedan.

Cecilia N sa...

Jag har sett på tv att i Paris har de speciella dammsugamopeder som plockar upp efter vovvarna. Suger upp och skurar lite.

Det finns påsar och det finns påsar. En del är i plast och andra är i ... majsstärkelse eller nåt. Såna är komposterbara.
Eventuellt kan man tänka sig att man kan slänga en sån majspåse med innehåll ute i naturen. För dels blir den inte liggande, men man smutsar inte ner sig om man råkar kliva på den.
Fast det är ju de svarta plastpåsarna man ser.

Här i stan har de satt upp gratis majspåsar här och var vid "hundlatrinerna". Då river man av en bunt och stoppar i fickan tills de behövs. Iaf gör jag det. (Och så finns ett telefonnummer att ringa om de är slut. Ringde senast idag.)

Enligt somliga sträckor gör inte alla så ...

Bert Bodin sa...

Cecilia N: Oavsett "plastkvalitet", så hoppas jag att det är hundägarens egna ungar som sitter där vid strandkanten i sommar och hittar roliga små påsar att leka med. För så snabbt bryts de inte ned.

Marianne sa...

Ja tacka vet jag katter, de håller sig till lådan : ) Jo, mina gör det även när de får gå ut. Då kommer de in för att gå på lådan!

Bert Bodin sa...

Marianne: Ja de ska ju alltid vara tvärtemot. ;-)

Leif sa...

Min envisa Marcel behövde gå på toan när vi efter en längre tågresa från Jylland hade kommit ombord på färjan. Han klagade och visade att det var viktigt. Han nöjde sig inte förrän han fick upphälld sin "akuttoasand" i en tom whiskykartong. Inne på färjans herrtoalett och i den gick det bra att göra sina behov.

* Det går annars att träna siameser att "gå på en vanlig människotoa".

Elisabet. sa...

Leif: vi hade med oss pElle från Sthlm och hade då öppnat mellan baksätet och bagaget, då nån lång sak stack ut där.

I bagageluckan fanns även kattlådan, som vi ju skulle ta med hem igen.

Döm om vår förvåning när pElle kröp in genom den lilla öppningen och satte sig på huk på lådan!!

Katter är så himla smarta!