tisdag, april 09, 2019

Dags igen

För vilken gång i ordningen denna vinter, har jag tappat räkningen på. Minst ett par gånger i veckan har kulingvarningar sänts ut.

Vi har inte varit ut på skidor på havsisarna en endaste gång i vinter. Och nu vete sjutton hur det låga vattenståndet kommer att påverka isarna. Jag har själv sett hur de börjar spricka upp längs stränderna när istäcket säckar ihop. Det innebär ju att när vattnet återkommer blir det blött, kanske halvmeterdjupt ovanpå isen.

Märkliga vädersituationer. Och inte lär de bli mer positiva framöver.

Ledsamt.




*****

2 kommentarer:

Kersti sa...

Visst blåser det mer nu än förr. Det känns i alla fall så. Och sedan grannen kalhögg vid stugan faller mina träd som käglor. Varje gång vi kommer dit är det ett nytt träd att ta hand om. Det blir mycket ved och brädor men vi skulle hellre välja själva vilka träd som ska ner.

Bert Bodin sa...

Haha - Vi har ett träd som vi väldigt gärna skulle vilja att det blåser omkull. Det står långt utanför vår tomt, så det är inget vi kan hugga ner själva. Men det står precis i vägen för solen en viss tidpunkt på eftermiddagarna. Vi kallar trädet "toalettborsten" p.g.a. utseendet. Det står mycket fritt och varje gång som det har blåst mycket hoppas vi att just det har fallit. Men vi har hittills fått tji.