tisdag, april 09, 2019

Ny bok

Jag gillade 1793 av Niklas Natt och Dag. Historielektion och kriminalroman i ett.

Nu ramlade jag över en annan bok, som också handlar om historisk tid. Lite närmare, förstås; 1869 är året för Ett blodigt verk. Författaren helt okänd för mig. Tydligen skotte. Miljön i boken är också hämtad från Skottland. En ung mördare erkänner att han mördat tre personer på en gård. Varför? Och vad händer med honom?

Många lovord, enligt omslaget. Vi får väl se.

Boken jag lämnat, Hälsobalansen, var läsvärd. Precis som jag skrev i ett tidigare inlägg, kanske den inte gav så himla mycket nytt. Snarare blev den en bekräftelse på att jag sköter mig rätt bra, för att må bra. Och det är ju alltid trevligt att kunna konstatera.

*****

4 kommentarer:

Steve sa...

Det var länge sedan jag var inne i nån bokläsarperiod. Gick över till ljudböcker för en tid sedan då jag är "enarmad" och har svårt att bläddra och hålla boken samtidigt, men det blir inte riktigt samma sak som att ha "en bok i handen". Detta bidrar säkert till att jag ransonerat bokläsandet. Men, visst blir jag lockad att läsa vid tillfällen som detta. Gillar dock inte deckare/kriminalromaner. Historia, dokumentärer och feelgoodlitteratur tilltalar mig mera.

Bert Bodin sa...

Här har du då en "combo". Både historia och deckare. Gäller även boken 1793 som jag nämner.

Kersti sa...

jag tyckte om 1793 även om den var lite onödigt brutal. Hans skildring av tiden kändes genuin och äkta. Ska kolla up den där boken du läser. Gillar ju Skottland så den kan kanske vara något för mig. Just nu är det mest böcker om grönsaksodling som gäller.

Bert Bodin sa...

Kanske var 1700-talet brutalt ibland.

Skottland gillar ju jag också. Ett land som passar bra för kriminalhistorier.