söndag, april 07, 2019

Kusin Göran ...

.. rensar i sin pappas arkiv. Pappa ska flytta till äldreboende. Min kusin hittar två bilder, som han tycker att jag ska se.

Här handlar det om sent 50-tal, eller möjligen något år in på -60.

Varje år tillbringade vi minst en vecka i vinterfjällen. De här bilderna är tagna på Riksgränsfjällets sluttning mot Gattervagge. Hemtama trakter för hela vår familj, vårvinter och höst. Ibland också på skolans friluftsdagar.

Vi bodde enkelt med självhushåll i Katterjokksstugan. Det var ingen lyx. Rum med litet minikök. Toalett i korridoren. Dusch i intilliggande byggnad, där det också fanns en liten kioskaffär. Men det var fullt tillräckligt. Nu är anläggningen uppiffad.

Hit åkte man tåg. Något annat alternativ fanns inte. Väg fanns helt enkelt inte.

Ibland var det bara mamma, pappa och jag. Men den här gången var det cirkus Bodini, som det kallades, när vi samlade fler till en gemensam semester.

Från vänster syns min storasyster Eva-Britt, min mellansyster Inger, en något moloken Bert, mamma Ina, farbror Inge (han som nu vid 93 års ålder flyttar till äldreboende), faster Inga-may och tant Ethel, som var släkt med faster.

Här är det lite soligare miner. Platsen är ungefär densamma som på ovanstående bild. Från vänster min mellansyster Inger, sedan jag med glatt skratt. Bredvid mig kusin Göran, sedan farbror Inge, skymd kusin Lena, faster Inga-May, min mamma Ina, stående till höger storasyster Eva-Britt och stående till vänster tant Ethels dotter, som jag glömt namnet på.
Varför är inte min pappa med? Nä - han stod ju bakom kameran.

Snygga var vi i alla fall. Allihop.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Underbart inlägg! Älskar såna här bilder och nedslag i livet, nu eller då.
Och du är dig lik, tycker jag.

Bert Bodin sa...

Tack, Elisabet.

Bara ca 60 år äldre. 😊