fredag, augusti 16, 2019

Alltid finns det nå't ...

.. som måste tas tag i när man bor på landet. I alla fall sommartid. Ja, eller kanske barmarkstid. När snön ligger är det ju bara att vila mellan snöskottningarna.

Idag började vi bekymra oss över veden. Tack och lov har vi tillgång till den på armlängds avstånd. Vi har på våra 17 år här bara behövt beställa .av extern leverantör två-tre gånger.

Den egna tomten har fått stå för det mesta. Fäll ett träd. Det räcker långt. Sedan är det ju det där med sågning och klyvning. Det var det som gällde idag. Och vi kom en bra bit på väg.

Det känns bra. Vi klarar nog vintern.

Höstfärger i mitten av augusti! Lite onödigt, tycker jag.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Och hur är det här ...? Nja, pv är tveksam till att det kommer att räcka. Men vi har sparat mycket tack vare en fin sommar. Vi eldar ju till värme och varm vatten annars (ja, förstås att värma upp huset också), men den sol som visat sig i sommar - tämligen generöst - har bidragit till att vi knappt rört veden sedan i maj! Solfångarna har verkligen varit kanon!

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Under höst-vinter-vår behöver vi förstås ved om vi inte ska ruinera oss på elräkningarna. Nu är det ju ofta bara helgbesök under det som inte är sommar. Så förbrukningen blir ju inte så stor.

Men jag skulle gärna ha solfångare på taket. Det sluttar bra åt rätt håll. Men det är en stor investering. Jag gillar dock teknologin och laddar ibland mobilen, plattan eller "powerbanks" med solkraft.