tisdag, augusti 13, 2019

Borttappat

Jag förvånas ofta över vad folk kan tappa bort här i livet.

På våren gör jag fynd som är resultatet av grejer som "försvunnit" i snön under vintern. Det kan vara kläder, eller andra personliga ägodelar. Ett paraply. Ett par handskar. En hundbajspåse. En tandborste.

Idag var det dags igen. På väg till Bistron för att äta lunch, träffar jag på dessa prydligt uppställda och till synes fullt användbara skor (Ja, lite puts kanske inte skulle skada) på trottoarkanten framför en bil, som stod där när vi gick till lunchen. Men bilen var borta när vi passerade på återvägen. Skorna stod kvar.

Hur går det till?

*****

Här finns ännu ett exempel.
Och ett till.

6 kommentarer:

Cecilia N sa...

Nån som bytte skor innan hen for vidare i bilen som inte längre är parkerad där? Och som sen kom på fadäsen och for och hämtade dem!

Bert Bodin sa...

@Cecila N

Kanske det. Men vi var ju borta i 1½ timme och när vi gick till lunchen stod både bilen och skorna där. Och de var alltså kvar när vi kom tillbaka, trots att bilen var borta.

Elisabet. sa...

Jag tror att Cecilia N har rätt. Sen glömdes skorna bort. Eller så tyckte ägaren till dem att dom nog inte var nåt att ha, även dom dom ser otroligt sköna och "ingångna" ut.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Men varför denna brådska. Varför inte vänta med att ta på sig sina nya skor förrän man kommit hem? Eller åtminstone in i bilen.

Sån't fattar jag inte.

Cecilia N sa...

Eller så är de andra skorna skönare att köra/åka i.
Lägg märke till att jag pratade om bilen som inte längre står bredvid den bilen som skymtar i bild.

Bert Bodin sa...

@cecilia N

Jo, jag har förstått. ☺