tisdag, september 17, 2019

Dags igen

Moderater är roliga. Eller inte. Men fullständigt skiträdda för sådant som är allmänägt. Skolor ska vara privata. Gärna sjukhusen också, liksom äldreboenden. De exempel som finns fungerar ju så rasande bra. Och vinsterna rasar ner i utlandet någonstans. Helst.

Nu tänker man ge sig på SVT och SR också. "Smalna av uppdraget", som de säger. Och gärna med reklaminslag.

Jo, där har vi ju också en hel del goda exempel, eller hur. Finns det något som kan kallas kvalitet i tevekanalerna 3 - sjuttielva? Jag bara undrar.

Inspirationen får de väl från exempelvis Danmark. Men Polen och Ungern verkar också vara föredömen för dem i det här sammanhanget.

Det finns ett annat parti som resonerar likartat. Sverigedemokraterna.
De närmar sig.

*****

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja nu är vi ju inte personligen bekanta men lite förvånar det mig att du är med där. I lotteriet alltså. Tänker att sånt går inte du på. Inget illa menat, bara som en tanke.

Jo då. Vi är med också. Ser man till mängden vinster sen vi flyttade hit och detta postnummer så är det dyra handdukar, muggar, biobiljetter och vad mer vi vunnit. Ja om man tänker på vad vi betalat. Men visst, ett postnummer några km härifrån fick storkovan förra året. En och annan mångmiljonär blev det då.

Oavsett, grattis till vinsten :-)

Turtlan sa...

Oj då... kommentaren hamnade visst vid nästkommande inlägg. Du fattar nog. Detta är ang postnummer och lotteri.

Turtlan sa...

Ja de måste ha fått pippi på ordet privatisering. Favoritord.

Om de nu vill ”smalna” av public service så undrar jag syftet? Spara pengar? Staten ska inte bedriva sånt av ideologiska skäl? De vill ha mer skräp-tv? Kan gå på toa i reklampausen?

Ja säg? Bara hålla tummarna att andra partier inte vill.

Sverigedemokraterna har redan börjat ”härja”. Konstinköp i en viss kommun tex.

Vart är vi på väg? Eller vi? Fel! Vart är andra på väg?

Bert Bodin sa...

@Turtlan

Postkodlotteriet är ju lite givande eftersom de stöttar en del organisationer. Och liiite spänning vill jag ha. Det händer att jag köper en dubbeltriss också ibland.

----

Det värsta är att vi alla får anpassa oss om t.ex. SD skulle komma till makten. Se Polen, där medierna sätts under press.