torsdag, september 19, 2019

Jag kan inte låta bli ...

.. att tro att (m)oderaterna är desperata.

Nu vill de sänka bensinpriset också, vilket lär bli poppis i folklagren. Lägg till söndagsöppet på Systemet också.

Det kallas populism och brukar tillämpas av sammanslutningar ännu längre högerut på den politiska skalan. Där finns bl.a. Sverigedemokraterna.

*****

6 kommentarer:

Turtlan sa...

Instämmer instämmer!
Hitta på annat så de som verkligen behöver bil får någon slags kompensation än att sänka skatten. Vad vet jag inte men det kan någon annan fundera på.

Såg på aktuellt om detta och mannen från M partiet rabblade mycket om fotbollsträningen. Det är nog inte med den det står och faller. Kanske kan ordna samåkning till träningen istället för att varje unge skjutsas i en bil. Det funkade förr.

Bert Bodin sa...

@Turtlan

Jag reagerade på samma sak; det där med fotbollsträning är tydligen en moderat kärnfråga.

Måntro det gäller bränslepriset för lyxbåtförare, snöskoterfantaster, fyrhjulingsmarodörer och vattenskoteridioter också?

Elisabet. sa...

Helt ärligt tycker jag att det är en enda sörja just nu, från alla partier. Allt det handlar om är att få - eller behålla - makten.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

"Sörja" är rätt ord.

Rexxie sa...

Finns ju en del moderater som också inser att det är populism. Mikael Odenberg har sagt först det här om söndagsöppet:

"Söndagsöppet är dock knappast något som svenskar - utöver en trängre krets av fullfjädrade alkoholister - brukar vara svårartat bekymrade över. Och rent genant blir det när MUF-ordföranden Benjamin Dousa beskriver det hela som en fantastisk “frihetsreform”. Dousa borde i stället - som alla vi andra - ha sin mys-taco-middag på fredagar."

...och sedan om besinskattesänkningen:

"Och nu kom beskedet att M vill sänka bensinskatten med 1 krona. I kvällens Aktuellt hävdar Niclas Wykman därtill att man i stället ska bygga kärnkraft. Det är så man baxnar.

Det här är populism av värsta sort. Och så vinner inget parti långsiktigt förtroende. För övrigt trodde jag att det var skatten på arbete och inte på bensin som vi borde sänka ...."

Så det finns små ljusglimtar!

Bert Bodin sa...

@Rexxie

Jo. Han är väl lite klokare, kanske.