onsdag, oktober 23, 2019

En ny dag

En dag utan planer. Förutom en spikad kvällsaktivitet. Efter frukost flanerar vi runt i kvarter som vi inte gått i tidigare. Här är det mer modernt,  men med bibehållen spansk prägel på husen.

Trafiken är rätt intensiv på sina håll. Men hänsynsfull mot oss fotgängare. Vi fick berättat att det är stränga böter här i landet. Säkerhetsbälte används. Även på bussarna. Fotgängare har företräde på övergångsställen, och det respekteras till 100 procent. Lika strikt som hemma i Luleå. Men här finns fler trafikpoliser. 

Ett telefonsamtal. 
 -  Vi tänkte ta  bussen upp till Frigiliana. Ska ni med?
Det är våra kompisar som frågar.  
 - Javisst, säger vi.
Funderingarna hade även  vi haft. Sagt och gjort.





Lokalbussen fick det bli till den vackra lilla bergsbyn på 360 metersnivån. En typisk medelhavsstad. Vita hus. Röda tegeltak. Smala gränder. Branta backar. Och jag tänkte och undrade hur det skulle vara att bo här.
- Tänk så jobbigt att gå här och släpa på konsumkassarna varenda dag uppför de här backarna.

Nere i vår stad ett par timmar senare. Det blir en lätt lunch på gatuserveringen utanför vårt hotell, där vi kan studera folklivet på plazan. 

I fonden hörs åska. Det får bli siesta.



*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Himla fina bilder ..., men oj, att ha dåliga knän eller höften och där uppe!
Eller kanske stärks benen redan från tidig ålder och artros är ett okänt fenomen?

Bert Bodin sa...

@Elisabet
Tack.
Ja, hur det är med artrosläget här vet jag inte. Men någon träningseffekt borde ju finnas, tänker jag. Fast artros kan man väl inte träna bort.

Guy sa...

Fina fotografier!

Bert Bodin sa...

@Guy
Tack.

Monet sa...

Jag som - olyckligtvis kan jag tycka ibland - har hamnat i såpaträsket Wahlgrens Värld, vet att berätta att i Nerja bor Christina Schollin och Hans Wahlgren. I Casa Angel på en höjd. Så jag har varit i Nerja flera gånger virtuellt och det ser ju så där spanskt fint ut. Men det här fjolliga och gapiga svenska gänget filmade därnere stör idyllen. Liksom det umgänge med andra svenskar de verkar ha. Inte ett ord spanska kan någon och typiskt´ svenskkoloni med flödande vin. Precis som det kluster vi stötte på då och då under våra år i Sydfrankrike. Men för besök som ert verkar det ju väldigt trevligt!

Bert Bodin sa...

@Monet
Ja, tack och lov har vi inte setttoll dem.
Men man hör mycket svenska på stan.