tisdag, oktober 08, 2019

Jag bara undrar

Idag har världen gått vidare utan att jag tagit notis om den. Ibland blir det bara så. Kanske är det för att jag försöker avskärma mig ifrån den. För den är ju inte särskilt sympatisk just nu. Krigsrisk i de kurdiska områdena i Syrien. De vanliga galenskaperna i USA. Brexit. Till slut bryr jag mig inte. Det får bli som det blir.

Tack och lov är det egentligen inte den typ av människa jag vill vara. Jag vill bry mig, även om jag inte kan påverka särskilt mycket. Galenskaper kommer förmodligen alltid att finnas. Hoppas bara att jag inte faller in i det mönstret.

Nåväl - dagen gick med träning på morgonen, lunch med goda vänner på bistron, besök hos mina kolleger, bara för att titta till dem, och en del vanliga vardagliga sysslor. Jo, jag fick förklara mig för banken också.
 - Varför har du så mycket pengar och var får du dem ifrån?
Det gick det hela ut på i den enkät som mejlades till mig. Det fanns ett hot i bakgrunden.
 - Svarar du inte efter tre påstötningar från oss, stänger vi av din tillgång till appen.
Tycker det vittnar om god service och trevligt bemötande, eller hur?

Nu är det ju så att jag inte har så himla mycket pengar. Jag har min pension, som i och för sig är bra. Men det beror till rätt stor del på att jag sparat rätt duktigt sedan 35-årsåldern. Det är alltså pengar som jag tjänat.

Är det skumt?

Jag bara undrar.

*****

4 kommentarer:

Allmycke sa...

När jag fick en retroaktiv utbetalning på min canadensiska pension fick jag en massa underliga frågor - TROTS att pengarna var utställda på en Government of Canada- cheque. Dessutom skulle de inte längre acceptera checkar för insättning - p.g.a. risken att de var förfalskade.
Suck!

Bert Bodin sa...

@Allmycke
Kan inte en bank kolla sånt, undrar man.

Eller var det en J Ä T T E S U M M A de aldrig förr skådat, kanske.

Elisabet. sa...

Ja, skönt att man inte riskerar att få den sortens frågor från banken ,-)

Bert Bodin sa...

@Elisabet
Åååh. Vänta bara!
😉