fredag, oktober 11, 2019

Konsten att handla rätt

Nu trodde du bergis att rubriken skulle leda in dig i en moralkaka av något slag. Eller hur? Men det här handlar om att handla. Ja - i affären alltså.

Jag är ingen extraprisjägare. Det har jag aldrig varit. Men givetvis händer det att jag köper varor till extrapris när så erbjuds. Men det gäller förstås bara sådant som jag normalt köper. Något enstaka undantag har väl dykt upp, men generellt så lockas jag inte av att köpa billigt bara för att.

Idag blev det rekord. Två kassar fulla med nödvändigheter. Grönsaker, frukt (svenska äpplen till det rätta priset 15 kronor per kilo. Det är annat det.) mejerivaror, fisk, ett pizzakit (Gåva - det kan man ju inte tacka nej till, även om jag aldrig köper det.) och en hel del annat. De tre ovan nämnda kategorierna var ekologiska förstås, och då gäller sällan extrapris.

Men kolla kvittot! 517,88 skulle det ha kostat. Jag betalade 184,03. Det kallar jag extrapris. Pizzan fick jag för "trogen kund", och sedan tidigare hade jag löst ut en värdecheck, som väl kan betraktas som "återbäring".

Så gör man om man är om sig och kring sig.

(Ja - det blev ju lite moralkaka ändå. Lite.)

*****

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Varje söndagkväll går vi igenom extraprisbladen som kommit. Pv är medlem i Coop, Hemköp och Ica och själv har ju Ica och Hemköp. Vi ringar in det som vi ska ha och det är enbart sånt som vi behöver. Nästan alltid kaffe och smör. Köttfärs köper jag konsekvent när det är halva priset och så plattar jag till och fryser in. I morgon ska jag utnyttja en rabattkupong hos Clas Olsson. Jag ska köpa en kabinväska och får 100:- rabatt om jag handlar för minst 400:-. Jag har dessutom 50% ständig rabatt där jag arbetar, plus bonuscheckar som ofta drar iväg.

Anonym sa...

Nja, nu var det nog lite fel, 5% rabatt har hon på jobbutiken.
PV

Elisabet. sa...

Haha! Ja, tur att pv håller koll.

Bert Bodin sa...

@Elisabet
Det låter lite som hos oss. Men vi skulle aldrig köpa något bara för att det är extrapris. Bara varor vi brukar köpa vanligtvis. Lockpriser går vi inte på.

Och tur att du har en magister i huset.
😙

Bert Bodin sa...

@PV

Håll koll!