torsdag, december 26, 2019

Annandag

När man, som jag  är helledig - ständigt fri att göra vad jag vill inom rimliga gränser, kan dagarna bli rätt lika. Ibland får jag tänka efter vilken dag det är. Tur att man har en mobil att kolla på ...nej, så allvarligt är det egentligen inte.

Men har man inget speciellt för sig, så passerar också juldagarna utan några större avtryck. De blir som vilka andra dagar somhelst. Man är ju inte "ledigare" bara för att dagens färg är röd. Å andra sidan har man ju ingen ångest för att man ska till jobbet igen, imorgon.

Låter det trist? Då kan jag berätta att för oss lediga, så är åtminstone varannan dag en annan dag, eller som en annandag. Eller varje dag är ju en annan. En annandag på sitt sätt. Lika trevligt jämt, alltså.

Men såhär i juletider verkar många ta en annandag som vilken annan dag som helst. Massorna på Luleås gator vittnar idag om ett outsinligt köpsug. Kanske var det en annan dag för dem igår, juldagen. Då var det nämligen skräckens dag för alla shoppare. Allt var stängt. Och fridfullt. Ja, förutom för de abstinensridna, förstås, som längtade till en annan dag.

Kanske man skulle sätta sig med månadens räkningar. Det är ju snart slut på december och dags att summera och betala för alla excesser man utsatt sig för inför julen. Men nä'e ... det tror jag att jag gör en annan dag, för idag är det ju annandag.

God fortsättning.

*****

5 kommentarer:

Thalassa sa...

God fortsättning önskas dig med! Men det gick faktiskt jättebra att shoppa igår också. Nätet, du vet... Tjingeling.

Bert Bodin sa...

@Thalassa

Fy, Eva. Fy!

Turtlan sa...

Ja imorgon väntar en jobbdag här. Lagom lång arbetsvecka då. En dag.

Sen väntar 5 dagar ledigt.
Hattigt värre.

Bert Bodin sa...

@Turtlan

Usch, vad rörigt du har det.

😘

Turtlan sa...

Ja det häller ju att vara flexibel. Jobba en dag tex. Tufft ;-)