onsdag, december 18, 2019

Ska man inte kunna få ...

.. laga sin skinka själv!??? Dagens julhandling på värsta stormarknaden innebar att vi hittills blir utan julskinka i år. Så höll det också på att bli i fjol.

För hur man än letar i skinkbergen, så finns inga okokta. Alla är halvfärdiga, dvs färdiga för griljering. Hemska fynd av färdiggriljerad skinka fanns också.

Frågade man personalen så såg de bara frågande ut.

Alltså - jag vill tillaga min skinka själv!
Ska det vara så omöjligt?

Däremot fanns det andra aktuella varor i hyllorna.


 Jakten går vidare.

*****

7 kommentarer:

Monet sa...

Va!? Finns det inte längre okokta skinkor i Sverige? Hade tänkt vänta till på fredag att köpa min för att koka i helgen. Under Frankrikeåren fick vi köpa små färdigkokta på IKEA men har nu sett fram mot att få.laga min egen?

Bert Bodin sa...

@Monet

Efter mycket letande på flera affärer hittade jag en liten förskrämd hög med okokta skinkor på vår kvartersbutik. Dessutom lokalproducerad och i rätt storlek. Yippppie!

Elisabet. sa...

Det beror helt enkelt på att kunderna VILL ha den färdigkokta, så enkelt är det. Du får väl hitta nån lokal bonde där du kan köpa en helt icke-tillagad skinka. Det mesta handlar om tillgång och efterfrågan.

Elisabet. sa...

Stryk ordet "helt".

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jag hittade en skinka. På ICA på andra sidan gatan där vi bor.

Turtlan sa...

Här finns ungefär lika mycket i butiken av kokt, okokt, ekologiska, närproducerade och sådär. Bara att välja. Stora Coop öster om stan var det.

Bert Bodin sa...

@Turtlan

På stora Coop fanns okokta ickså om jag ska vara riktigt sanningsenlig. 3 st okokta. Av märket COOP. Jag är lite "allergisk" mot kedjornas egna varumärken. Dessutom vägde just dessa kring 5 kg. Vi behöver skinka som väger max 2 kg.