tisdag, december 29, 2020

Hyckleri?

Men herregud   ..!
Skulle ALLA, som nu kastar sten i glashus, uppföra sig som de blir uppmanade, skulle varenda köpcentrum vara nedsläckt och tyst.

Men det är väl det de vill ... 

Tänkte inte på det. Hm!

*****

13 kommentarer:

Anna sa...

Fast alla har ju inte stått inför svenska folket och uppmanat till att inte besöka affärer, restauranger, gym, bibliotek (vilka det dessutom var olagligt att stänga!), badhus, idrottsanläggningar, biografer, teatrar, caféer etc, etc, etc. Alla har inte heller i tv uppmanat butikerna att ställa in mellandagsrean. Där ligger skillnaden, enligt min ringa mening.

Bert Bodin sa...

@ Anna

Jag raljerar lite. Men nog görs det väl en liten för stor sak av detta, tycker jag. Han är ju ändå människa, vilket jag hoppas att alla politiker är. Jag vill inte ha AI-robotar som politiker i framtiden.

Han var väl inte ute i trängsel heller, utan iakttog de rekommendationer som han själv kungjort.

Monet sa...

I ett sånt här allvarligt läge föregår man i de här positionerna med gott exempel. Man GÖR det man SAGT och inte tvärtom. Det är i min bok inte något att skoja bort - det har för länge varit så här i Sverige och det är därför vi har det läge vi har. Allvarligt nog!

Turtlan sa...

Lägger ingen värdering i vad han gjort (besöka en klockaffär var det väl) utan snarare att han borde ha någon som kunde ha fixat det ärendet åt honom. Någon s k assistent eller liknande.

Men han kanske uppskattar få göra några vardagliga saker som nu blev så fel.

De flesta av oss agerar inte helt som vi borde. Vi resonerar att Jag ska bara gå på den och den affären och det har nog ingen betydelse att just Jag gör det.... men det blir många Jag det...

Försvarar inte hans handlande men det finns betydligt värre saker i tillvaron gå igång på. Så tänker jag.

Bert Bodin sa...

@ Monet

Det är hårda krav vi ställer på våra politiker. De skulle ju i stort sett inte ha kunnat gå på en affär på snart ett år.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Ja - jag tycker också det finns värre saker att klandra. Men kvällsblaskorna ska ju också överleva.

Monet sa...

Nej, det skulle varit tufft för dem förstås. Precis som för mig, 70+ som inte heller besökt en enda affär på snart ett år!!! Obs att jag inte gnäller, jag beskriver enbart den verklighet som vissa av oss levt och lever i...

V sa...

Låt den utan synd kasta första stenen eller hur det nu var..
Klantigt gjort av honom naturligtvis men tror inte att alla som nu ”rasar” är så oskyldiga själv. Mig inkluderat. Jag gick och köpte en bok till en god vän på bokhandeln igår. Hade absolut kunnat skicka efter den på nätet men jag vill så gärna ha kvar en bokhandel i min stad så jag valde att gå dit och köpa den fysiskt. Gjorde först en bedömning av folkmängd i butiken innan jag klev in, hade där varit fullt med folk hade jag vänt i dörren.

Bert Bodin sa...

@ V

Javisst! Jag var själv där igår. Ensam kund i butiken. Tidigare dagar har jag vänt i dörren.

Cecilia N sa...

Maken läste att det handlade om en reservdel till rakapparaten. Tja. Vanligt folk kan väl gå orakade.
Men vad hade folk sagt om statsministern uppträtt orakad i rutan? För rakning är väl inget som sminket ställer upp med?
Eller så hade han väl fått köpa rakhyvel samtidigt som maten.

Bert Bodin sa...

@ Cecilia N

Jag tycker bara att hela cirkusen är en cirkus. Vi har väl annat att ta hand om.

Elisabet. sa...

Men om det nu var tomt i butiken förutom Löven, det brukar ju inte svämma över av kunder i en sån butik, vore det så hemskt det? Om han skickar någon annan att uträtta ärendet, då blir det ju bara nånting man gör för syns skull - handlingen är ju densamma -.

Och hade han köpt t.ex. en klocka eller vad det nu månde vara på nätet, ja, då skulle paketet ha hämtats ut i en livsmedelsbutik?

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Exakt!

Punkt.