onsdag, november 09, 2022

Åååh, vad jag ...

.. längtar till 2023. Och tur att vi nyligen har fyllt vår biltank med 65 liter diesel. Då kanske det räcker det här året. 

Sedan får man tanka igen - och tjäna hela 26 (tjugosex!!!) kronor, 40 öre per liter, som den nya succéregeringen bjuder på efter nyår.

Wow! Då kan man ju kosta på sig en  ... ja, en hel Magnumglass, kanske.

*****

8 kommentarer:

Rexxie sa...

En hel Magnum kostar 28:- så det har du inte råd med! En Cornetto Soft Cookie and Chocolate kostar 26:-

Bert Bodin sa...

@Rexxie

Jäklar!
Byt regering!

Rexxie sa...

Det kan ju jag tycka att vi borde göra ändå, oavsett om du har råd med en Magnum eller inte.... ;-)

Bert Bodin sa...

@Rexxie

Men nu rann ju bägaren över.

Annika B sa...

Ibland är det rea på Magnum! Då kostar den bara 20 kr!
Men Bert - hur är det med ditt klimattänk?

Bert Bodin sa...

@Annika

Vi kör en bil som när vi köpte den blev skattebefriad i fem år av miljöskäl. Den drar 4,5 dl diesel per mil. En elbil har förbrukat massor av miljö bara i tillverkningen. Skulle jag köpa elbil nu, vire jag förmodligen en större skurk. 😊

Tony sa...

Det är inte lätt att veta hur man skall göra för att inte vara miljöbov. En mängd begagnade svårsålda finns därute, bilar som för bara några år sedan var klassade som miljöbilar. Det bästa är nog att köra på det man har det är nog det mest miljöriktiga. För hur mycket tar inte en nyproducerad bil av bra miljön. Bara mina okunniga tankar om att inte försöka vara en miljöbov.

Bert Bodin sa...

@Tony

Precis mina tankar om detta också. Vi bor mitt i centrala stan. Behöver inte bil annat än för färd till stugan, 4 mil bort, någon gång då och då. Ibland rör vi den inte på 14 dagar.