måndag, november 07, 2022

Lite övergivet ...


.. ser det ut
kring stugan i skogen, så här års. November ger det intrycket. Jag gillar inte just denna månad. Varken höst eller vinter. Bara en grå massa med dagar, som helst bara borde försvinna. Gör oktober 15 dagar längre, och låt december ta vid därefter. Det är mitt förslag. Säääkert stor skillnad.

Vi plockar ihop möblerna på bastualtanen, tömmer en stor kruka på patio väst norra och inspekterar i övrigt allt, som behöver inspekteras. Vi har ju inte varit här på flera veckor, vilket är ovanligt. En liten rosmarinbuske står grön och grann i en av pallkragarna. Den har sällskap av en frodig timjantuva. 

Ugglan står vid sitt klot och laddar inför mörkrets inbrott, då den tänds och lyser upp sin omgivning.

Fåglarna får också mat. Det var helt tomt i fröautomaten. Men jag tror jag råkade ut för det som jag hör att andra har råkat ut för, när det gäller fåglar. De observerar uppenbarligen att vi kommit dit. Två gånger kom en talgoxe och satte sig trädet utanför köksfönstret. I trädet där en av fröautomaterna hänger. Så fort den fick syn på mig innanför fönstret kom den flygande mot mig. Två gånger, som sagt. Det berättas i fågelmatarkretsar på exempelvis Facebook, att just talgoxar gärna kommer fram till fönster och knackar på rutan för att påpeka att maten är slut. 

När allt är gjort återvänder vi mot stan. Vi åker bara några hundra meter då en lappuggla sveper över vägen och in i skogen. Imponerande fågel.

*****

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Sååå vacker färgkombination på er stuga!

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Ja, du vet - det är ju vi som har valt.
😏😇

Monica sa...

Ser allt lite småmysigt ut ändå. Vi har 14 mil till vår och tyvärr tar tiden genom huvudstaden och sen Uppsala på det, som också blivit storstad och det märks i trafiken, för mycket tid. Andas sen ut när vi ser vår idyll och då tänker jag att man skulle kanske bo här, men bara en tanke, är nog inte så vettigt ändå.
Fast bra med något extra att kunna rymma till i dagens larm och strid. Så tänker jag också. Men det är nog bara en tanke med.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Vi har 4 mil till vår stuga. Vårt andra hem. Fullt beboelig året om.

Monica sa...

4 mil låter perfekt, det har flera av våra grannar och de åker ofta ut en sväng och sover inte alltid kvar heller.

Monica sa...

13.5 säger maken, han är noga med sånt😄

Anonym sa...

Köper ditt förslag rakt av! November är ett elände...Jag vill också ha lägenhet och stuga...Nåja,när jag fått maken med på tåget,kommer min tid också...